ADIYAMAN EĞİTİMDE BAŞARIYI YAKALAMAYA KARARLI

Adıyaman’daki okul inşaatlarını inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Eğitimde başarıyı yakalamaya kararlıyız” dedi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ADIYAMAN EĞİTİMDE BAŞARIYI YAKALAMAYA KARARLI






Adıyaman’daki okul inşaatlarını inceleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Eğitimde başarıyı yakalamaya kararlıyız” dedi.
Beraberinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Nacar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Çelik ile birlikte il merkezinde yapımı devam eden 16 okulun inşaatlarını gezen Vali Mahmut Demirtaş, yerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Gittiği okullarda ilgili müteahhitten okul inşaatlarının son durumu ile ilgili bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, okulların sağlıklı ve standartlara uygun bir şekilde yapılması talimatını vererek, okullarımızın standartlara uygun şekilde yapılması ve zamanında teslim edilmesi ihalenin yapılmasından daha önemli olduğunu söyledi.
Vali Demirtaş, “Bu okullara bizim çocuklarımız gidecek. Bu yüzden bu okulları sağlam yapma kararlılığındayız. Adıyaman’da eğitimde başarıyı sağlamak için eğitim kurumlarının fiziki alt yapısını bitirmeye kararlıyız. Eğitim ve öğretimde zaman kaybetmek istemiyoruz. Çünkü bizim koyduğumuz bir hedef var. 2015 yılına kadar Adıyaman’da ikili eğitimden tekli eğitime geçme kararlılığındayız. Bunu başarmak için de il genelinde başlatmış olduğumuz eğitim seferberliği kapsamında okullarımızın temelleri birer birer atılıyor. Bazı okullarımız bitme aşamasına geldi. Eğitimle ilgili atılan adımlarımız sadece bunlarla sınırlı değil, bunların devamı gelecektir” dedi.
Okul binalarının planlanan süre içinde tamamlanması için de çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Bizim için en öncelikli konu okullarımızın fiziki yapılarının sağlamlığının yanı sıra, araç gereç yönünde de dört dörtlük olmalarıdır. Çünkü bizim en büyük gücümüz iyi yetişmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi şartlarda eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.