AK PARTİ EYNESİL BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OKTAY GÜL, AK PARTİLİ KADINLAR VE GENÇLERLE BİRARAYA GELDİ

Giresun’un Eynesil ilçesi AK Parti belediye başkan aday adayı Oktay Gül, AK Parti kadın kolları ve gençlik kollarının yönetim kurulu üyeleri ve mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 00:00
AK PARTİ EYNESİL BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OKTAY GÜL, AK PARTİLİ KADINLAR VE GENÇLERLE BİRARAYA GELDİ






Giresun’un Eynesil ilçesi AK Parti belediye başkan aday adayı Oktay Gül, AK Parti kadın kolları ve gençlik kollarının yönetim kurulu üyeleri ve mahalle başkanlarıyla bir araya geldi.
Eynesil’de bir restoranda yapılan kahvaltılı toplantıda, konuşan Gül, Eynesil’in geleceğine sahip çıkma gerektiğini belirterek, “Eynesil’in genel durumuna baktığımızda geride kalan yılların boşa harcandığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Artık siyaseti sadece Eynesil için yapma zamanıdır. Gün, Eynesil’i yeniden harekete geçirmek, gençlere, kadınlara ve tüm halkımıza yaşanabilir, umut bağlanacak bir Eynesil için karar verme ve elbirliği ile çalışma günüdür” dedi.
Eynesil’in 60 yıllık bir ilçe olduğunu vurgulayan Oktay Gül, “Eynesil 60 yıllık bir ilçe. 1953 yılında belediye 1960 yılında ise ilçe olmuş Eynesil. Şimdi Eynesil sakinleri çevremizde 1984 yılında, 1990 yılında ilçe yapılan yerleri örnek gösteriyor. Keşke bu ilçeler gibi olsak diyorlar. Neyi ile örnek gösteriyor? Üst yapısı ile örnek gösteriyor, Neyi ile örnek gösteriyor? Sosyal imkânları ile örnek gösteriyor. 60 seneyi geride bırakmış bir ilçenin 20-25 yıllık ilçelere özenilir durumda geri kalmış olması ilçede siyasetin toplum menfaatine kullanılmadığını gösteriyor. Özellikle son on yıldır ilçemizde ciddi bir ayrışma söz konusu. İlçede insanlar ‘onun adamı bunun adamı’ diye ayrılıyorlar. Birinci önceliğimiz bu kutuplaşmayı ortadan kaldırarak kaynaşmayı sağlamak olacaktır" diye konuştu.
İlçenin işsizlik nedeniyle göç verdiğini kaydeden Gül "İlçemizin diğer bir önemli sorunu ise işsizliktir. Eynesil’de özellikle gençler ilçeden başka yerlere göç ediyorlar. Rakamlarla söyleyecek olursak 2009 yılından bu yana ortalama hesapla 254 aile ilçeyi terk etmiş. Her ailede 4 kişi olduğunu varsayarsak bin kişinin başka yerlere göç ettiğini görüyoruz. Bizim nüfusumuz azalırken komşu ilçelerin nüfusu her gün artıyor. Gençlerimizle görüştüğümüzde Eynesil ile ilgili bir gelecek planlarının olmadığını, umutlarının kalmadığını görüyoruz. Buna çözüm olarak ivedilikle ilçemize sadece 2,5 kilo metre uzaklıkta olan organize sanayi bölgesinin ilçemize ile irtibatlı hale getirilmesini sağlayacağız. Yine aynı mevkide yapılacak olan bölge cezaevinde ise beş altı yüz kişinin istihdam edileceğini biliyoruz. Beşikdüzü’ne 5-6 kilometre olan bu yerlerin sadece 2-2,5 km’lik bir yol ile Eynesil ile irtibatının sağlanması halinde ilçede birçok sektörde canlanma yaşanacaktır” şeklinde konuştu.
Teşkilatlarla işbirliği içerisinde olacaklarını kaydeden Gül, “Teşkilatımızla işbirliği içinde bir iki yıl içinde hastanemizi 50 değil 100 yataklı olarak hizmete açacağız. Küçük sanayi sitesini de ilk çeyrek dönemde faaliyete sokarak tamirci ve imalata dönük faaliyet yapan esnafımızı kira sıkıntısından kurtaracağız. Eynesil’de üst yapı konusunda ciddi eksiklikler bulunmaktadır. Sahildeki 80 dönümlük alan 8-9 senedir boş duruyor. Bir kısmi ise çöplük olarak kullanılmaktadır. İlçemizde sosyal imkânların olmayışı nedeniyle yaz aylarında gelen gurbetçilerimiz ve ilçe sakinlerimiz ilçe dışına gitmektedir. Ayrıca ilçemizdeki yüksek okulda öğrenim gören 550 civarındaki öğrencinin büyük çoğunluğu yakın ilçelerde ev tutup orada kalırken, kalanı ise sosyal imkânların olmayışı nedeniyle tüm boş vakitlerinde dışarıya gitmektedir. Proje üretilmeden, istişare edilmeden, başta teşkilat olmak üzere herkesle kavga ederek verilecek hizmet ancak bu kadar olabilmektedir. İktidarımız özellikle belediyelere sosyal amaçlı birçok projede destek ve katkı sağlamaktadır. Birçok belediye bu kaynakları çok maharetli şekilde kullanmakta iken Eynesil halkı belediyemizin sosyal yüzünü görememiştir” ifadelerini kullandı.
Yerel seçimlerde kişilerin daha çok ön plana çıktığını vurgulayan Gül, “Şu anda aday olan arkadaşlarımız ile mevcut başkan olup aday olan kişinin arasındaki değerlendirmenin çok farklı olduğunu düşünüyorum. Bizler kendi özel iş ve yaşantımızdaki başarılarımızı referans göstererek ortaya çıkarırken, mevcut belediye başkanı son on yılda belediye imkânlarını da kullanarak yaptıkları yada yapamadıkları ile insanların karşısına çıkmıştır. Özellikle bu seçimde Eynesilli seçmenlerin adaya göre oy vereceklerine inanıyorum. Halen daha şehir merkezinde beton, yol parke ve çöp sorunu konuşulmaktadır. 60 yıllık tarihi ve sadece 5 mahallesi olan ilçemizin hiçbir mahallesinin yol sorunu yüzde 50 bile tamamlanmamıştır. Eynesil’de standart seviyede bir tane bile çocuk parkı yoktur. Bir sahil kasabası olan Eynesil’de denize karşı oturabileceğiniz tek bir sandalyesi bile yoktur. Eynesil’in geride kalan yılları tek kelimeyle heba edilmiştir. İnsanların umutları ve gelecekleri de beraberinde kaybedilmiştir. Ama biz milletimizin de desteğiyle bir zihniyet değişikliği yaparak AK Parti’nin tüm Türkiye’de hüküm süren hizmet anlayışını Eynesil’de de hakim kılacağımıza yürekten inanıyoruz. Plan ve projelerimizle, Eynesil’e dinamizm getirecek ekibimizle ve her şeyden önemlisi AK Parti ilçe teşkilatımızın destek ve partimizin gücüyle Eynesil’in geleceğine hayırlı hizmetler kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.