AKSARAY’DA SAĞLIKÇILAR YAĞMUR ALTINDA YÜRÜDÜ

Halkın farkındalığını artırmak ve sağlık için hareket et anlayışını oturtmak için her yıl kutlanan "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AKSARAY’DA SAĞLIKÇILAR YAĞMUR ALTINDA YÜRÜDÜ






Halkın farkındalığını artırmak ve sağlık için hareket et anlayışını oturtmak için her yıl kutlanan "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve günün önemine binaen yürüyüşe çıkan sağlıkçılar, yağmura aldırış etmeden yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Vali Yardımcı Tolga Polat, Halk Sağlığı Müdürü Oğuz Keleş, İl Sağlık Müdürü Dr. Akın Südemen, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Kılıç ve çok sayıda sağlıkçı katıldı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Coğlaki Kavşağı’ndan Eğri Minare önüne kadar sürdürüldü.
Vali Yardımcısı Tolga Polat, yürüyüş yaparak yürümenin önemini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Aksaray ilindeki vatandaşlarımızın "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" dolayısı ile etkinlik düzenleyerek sağlıklı yaşam için yürümenin önemini anlatmaya çalıştık” dedi.
Bilinç kazandırmak için yağmura rağmen yürüdüklerini belirten Halk Sağlığı İl Müdürü Oğuz Keleş ise, “İnsan sağlığında yürüyüş çok önemlidir. Ama biz genelde her şeyi teknolojiye bağlı olduğu için yürümeyi unuttuk. Dolayısı ile bunu da biraz anlamlandırmak için, biraz insanlara bu gerçeği yansıtmak için yürüyüş yapmak gerekiyordu. Bakanlığımız da bunu öngördü ve buna istinaden yürüyüş yaptık. Üstelik bugün yağmurlu bir hava var Aksaray’da. Ama biz bilinç kazandırmak için yağmur demeden yürüyüşümüzü yaptık” diye konuştu.
Sağlıklı bir yaşam için her gün yürünülmesi gerektiğine dikkat çeken sağlıkçılar da, “Bugün 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bütün illerde yürüyüş gerçekleştirildi. Biz de yağmurlu havaya rağmen hiçbir bahane üretmede yürüyüşü gerçekleştirdik. Aslında her gün yürümemiz gerekiyor tabi ki ama bir farkındalık yaratma adınaydı bu yürüyüş. Sağlık için her gün yürümemiz gerekiyor diyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.