AKSOY, EĞİTİMCİLERLE BİR ARAY GELDİ

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, rehber öğretmenlere hem okulda hem de velilerin bilgilendirilmesinde ve öğrencilerle iletişim kurmada büyük görevler düştüğünü söyledi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
AKSOY, EĞİTİMCİLERLE BİR ARAY GELDİ






Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, rehber öğretmenlere hem okulda hem de velilerin bilgilendirilmesinde ve öğrencilerle iletişim kurmada büyük görevler düştüğünü söyledi.
İl genelindeki rehber öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim dönemi toplantısı Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Aksoy, teknolojinin hızla geliştiğini ve bunun işleri kolaylaştırmanın yanında öğrencinin meşguliyet alanlarını da çeşitlendirdiğine işaret etti.
Çocukların en büyük ihtiyaçlarının sevgi olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Rehber öğretmenlerin bunları gerek okuldaki öğretmenlere ve gerekse ailelere anlatmanız gerekiyor. Gelişen şartlara göre sizlerde bilgilerinizi gözden geçirin. Sizlere önemli görevler düşüyor. Okulun, velinin ve öğrencinin haritasını çıkartıp sonucu idareye bildirmelisiniz” dedi.
Öğretmenin ve idarecilerin içerisinde olmadığı bir projenin başarılı olmasının imkansız olduğunu belirten Aksoy, projelerin takibine rehber öğretmenlerin katılmalarını istedi. Gençliğin bir zenginlik olduğunu, ancak iyi yetiştirilmesi halinde zenginliğe sahip olunabileceğinin altını çizen Aksoy, şunları kaydetti: “Zenginliğimiz iyi yetiştirilemediği takdirde problem olarak karşımıza çıkabilir. Bu konuda anahtar rol üstleniyorsunuz. Okullarınızdaki toplantılarda ağırlıklı olarak varlığınızı hissettirin. Öğretmenlik parayla yapılacak bir iş değildir. İnsan yetiştirmenin bedeli olamaz. Öğretmenin yapacağı bir hatanın telafisi olamaz. Bu nedenle muhatabınızı iyi tanıyın. Öğrencinin durumunu veliye iletirken olumlu davranışlarından başlayın, velinin tepkisine göre olumsuzlukları da sıralayın”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.