AOSB, KAYNAKLARINI TOPLUMA HARCAMAYA GAYRET EDİYOR

Faaliyete geçtiği 1990 yılından bu güne, ilerleyen altyapı çalışmalarının yanı sıra, toplumsal sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), eğitim konusunda yürüttüğü projelerle gelecek nesillere önemli miras

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
AOSB, KAYNAKLARINI TOPLUMA HARCAMAYA GAYRET EDİYOR






Faaliyete geçtiği 1990 yılından bu güne, ilerleyen altyapı çalışmalarının yanı sıra, toplumsal sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), eğitim konusunda yürüttüğü projelerle gelecek nesillere önemli miraslar bıraktı. Bugüne kadar yapılan çalışmaların yanı sıra İAOSB, eğitim yatırımlarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.
İAOSB Yönetim Kurulu’ nun; bölgede kurulması çalışmalarına başladığı, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Üniversite Projeleri ile sanayinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanırken, aynı zamanda mezun öğrencilere de istihdam sağlamak amaçlanıyor. 2011 yılında açılan ve devam eden MBA (İşletme Yüksek Lisans) Programına katılan firma sahibi ve çalışanları, hafta içi 4 gün mesai saati bitiminde Bölge müdürlüğü’ nde eğitim alıyorlar. 1999 yılında kurulan ve eğitime halen devam eden, İAOSB Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi, zihinsel engelli çocukların eğitimini sağlıyor. İAOSB Mesleki Eğitim Merkezi; İlköğretim mezunu ve çeşitli nedenlerle örgün eğitim dışında kalmış çocukların meslek sahibi olup iş bulabilmeleri, ayrıca bölgede bulunan firma çalışanlarının daha verimli hale getirilip mesleki bilgilerle donatılması amacıyla eğitim veriyor.
1997 yılından beri maddi koşulları yetersiz başarılı üniversite öğrencilerine sağlanan burs imkanı, her yıl düzenli olarak Çiğli ve civarındaki ilkokul öğrencilerine yapılan kıyafet yardımı, yine aynı şekilde okullara yaptığı mekansal ve eğitimsel yardımlar, Çiğli’ de yaşanan sel felaketinde, bir mahallenin sorumluluğunu üstlenerek buradaki yaraların sarılması, Bölgenin sanayileşme ile paralel olarak hayata geçirdiği, diğer sosyal içerikli önemli proje ve çalışmalar.
İAOSB’ nin, topluma kazandırdığı en önemli hizmetlerden biri ise; TC.Sağlık Bakanlığı İAOSB Polikliniği. 2003 yılında inşaatı, tefrişatı ve sağlık ekipmanları İAOSB tarafından tamamlanan Tesis, SSK’ ya devredilerek, bölgede çalışan 35.000 kişi ile Çiğli ve civarındaki halka 365 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermeye başlandı. Bugün SGK bünyesinde gerçekleşen yapılanma ile daha geniş ve yaygın hizmet verilen Poliklinikte, her türlü tıbbi tahliller yapılmakta ve sonuçlar aynı gün alınmakta.
Diğer taraftan, 1998 yılında İAOSB Bölge Müdürlüğü’ nde, İnsan Kaynakları olarak kurulan ve 2005 yılından itibaren Özel İstihdam Bürosu statüsünde hizmet vermekte olan birimde, iş arayanların kayıtları alınarak Bölge firmalarının eleman ihtiyaçları karşılanıyor. İşçi ve işverene “Ücretsiz” hizmet veren birimde bugüne kadar 5000 kişi işe yerleştirildi.
Uğurtaş’tan sorumluluk vurgusu
23 yıldan bugüne, yapılan her yatırımı, toplum yararı gözeten başka bir proje ile taçlandıran İAOSB’ nin,bu anlamda önemli bir amaca hizmet ettiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, hedeflerinin; “Eğitimle yükselen bilinç, artan yetenek ve yetkinlik, daha fazla ar-ge ve yenilik çalışmaları, buna bağlı olarak üretimde artan kalite, daha fazla buluş, daha fazla ihracat, maddi-manevi refah seviyesi yükselmiş bir Türkiye” olduğunu söyledi. OSB’ lerin Türkiye’ de çok önemli yapılanmalar olduğunu hatırlatan Uğurtaş, Organize Sanayi Bölgelerinin tek amacının düzenli sanayileşme olmadığını, ilerleyen zaman içinde OSB yönetimlerine çok önemli misyonlar yüklendiğini söyledi. OSB’ lerde görev alan yönetimlerin, üst düzey bir toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Uğurtaş, OSB’ lerde, sağlıklı sanayileşmeyi sağlayacak ‘toplumsal argüman’ları harekete geçirecek projeler üretilmesinin önemine değindi. Bir toplumu ileriye götürecek en önemli yatırımın “Eğitim” olduğuna dikkat çeken Uğurtaş, İAOSB’ de bu bilinçle hareket ederek eğitim projelerine öncelik verdiklerini kaydetti. OSB’ lerin Devletten herhangi bir yardım almadan, tamamen kendi imkanları ile bu yatırımları hayata geçirdiklerinin altını çizen Uğurtaş, herhangi bir kar amacı olmayan bu yatırımların, uzun vadede ülke için çok önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.