AYDIN İŞGÜCÜ PİYASASI TALEP ARAŞTIRMASI TAMAMLANDI

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın’da 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 47’sinde eleman temininde güçlük çekildiğini ifade etti.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AYDIN İŞGÜCÜ PİYASASI TALEP ARAŞTIRMASI TAMAMLANDI






Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Aydın’da 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 47’sinde eleman temininde güçlük çekildiğini ifade etti.
İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması için uygun politikalar geliştirilmesinin önemli olduğunu dikkat çeken Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, “Eğitimin işgücü talebine duyarlılık arttırılmalı, işgücü arz ve talebi doğru olarak tespit edilmeli ve buna uygun politikalar geliştirilmelidir. Bu hedef doğrultusunda Aydın genelinde işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacı ile 2013 Yılı I. Dönem “İşgücü Piyasası Talep Araştırması” yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre Aydın’ da her 100 işyerinden 29’unda açık iş olduğu ve 2013 yılı içerisinde her 100 işyerinden 47’sinde eleman temininde güçlük çekildiği tespit edildi” dedi.
Aydın genelinde 2 bin 087 açık iş olup açık iş oranının yüzde 4 olduğunu öne süren Terzi, kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor sektörü toplam işyerleri içerisinde yüzde 0,4 toplam çalışanlar içinde yüzde 0,4 ve açık işler içerisinde yüzde 1,8 ağırlıkta olduğunu kaydetti.
Araştırmanın sonuçlarına göre Aydın’ da açık iş oranı yüzde 4 oranla 2 bin 87 kişidir. Sektörlere göre en yüksek açık iş oranı yüzde 15,3 ile kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor sektöründe olduğunun tespit edildiğini dile getiren Terzi, kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor sektörünü yüzde 6,4 ile konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri sektörü ve 5,1’lik açık iş oranı ile inşaat sektörünün izlediğini işaret etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.