AYDIN’DA KÖY YATIRIMLARI 15 KAT ARTTI

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’ın köylerine hizmet götürmek için KÖYDES bütçesinden ayrılan kaynağın 10 yılda 15 kat artarak 75 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
AYDIN’DA KÖY YATIRIMLARI 15 KAT ARTTI






AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın’ın köylerine hizmet götürmek için KÖYDES bütçesinden ayrılan kaynağın 10 yılda 15 kat artarak 75 milyon TL’ye ulaştığını belirtti.
Yerel seçimlerin ardından köylere yönelik hizmetlerin çok daha fazla ve hızlı şekilde gideceğini savunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada; “Gazi Mustafa Atatürk’ün veciz ifadeleri ile ‘Köylü milletin efendisidir’ çünkü köylümüz alın terini, emeğini ortaya koyarak üretim yapar. Köylerimiz hizmetin en güzeline ve en iyisine layıktır. Köylerimizin yol, içme suyu, tarımsal sulama, gölet, kanalizasyon, düğün salonu, oyun parkı, spor alanları ve benzeri gibi her türlü ihtiyaçlarını bugüne kadar İl Özel İdaresi yapmıştır. AK Parti’nin hayata geçirdiği yerel yönetimler reformu ile bundan sonra tüm hizmetleri Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri yapacaklar. Köylerimize yönelik hizmetler 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden sonra çok daha fazla ve çok daha hızlı şekilde gerçekleşecektir” dedi.
Büyükşehir Yasası’na karşı çıkan ve hatta iptali için Anayasa Mahkemesi’ne götüren CHP ve MHP’li belediyelerinin şimdilerde köylere hizmet için yarıştığını savunan Mehmet Erdem, “Daha önce görülmeyen hizmet yarışı, AK Parti’nin Yerel Yönetimler Reformu neticesinde gerçekleşiyor. Muhalefet partili belediyeler köylere çöp konteynırları yerleştirmekte, oyun parkları yapmakta, erzak, kömür ve kırtasiye yardımı gibi birçok alanda köylere hizmet götürme yarışına devam etmekteler. Bu yarış elbette olması gereken bir yarıştır ve sonucunda kazanan köylümüzdür. Ancak önemli olan bu hizmetleri seçim arifesinde yapmak değil AK Parti döneminde olduğu gibi sürekli ve işlevsel hale getirmektir. CHP ve MHP’li belediyeler geçmiş 10 yılda yapılan hizmetlerin unutulması ve gölgede kalması için yoğun çaba içerisindedirler” diye konuştu.
JEOTERMAL AYDIN’A ÇAĞ ATLATTI
Aydın İl Özel İdaresi’nin 2002-2003 yıllarında bütçesinin yaklaşık 15-20 milyon TL olduğunu anımsatan Erdem, bu bütçenin yalnızca 4-5 milyon TL’sinin köylere hizmet için kullanılabildiğini ifade etti. AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleşen jeotermal düzenlemesi sayesinde Aydın İl Özel İdaresi’nin bütçesinin arttığına işaret eden Erdem, “2006 yılında Aydın İl Özel İdaresi bütçesi 29 milyon TL, köylere ayrılan pay 7 milyon 600 bin TL iken 2013 yılında Aydın İl Özel İdaresi bütçesi 205 milyon TL ve köylere ayrılan pay ise 75 milyon TL’ye yükseltilmiştir. 2003 yılında iktidarı yeni devraldığımızda köylere hizmet götürebileceğimiz bütçe yaklaşık 5 milyon TL seviyelerindeyken, 2013 yılında 15 kat kadar artmış ve 75 milyon TL’ye çıkmıştır. Bu AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleşmiştir. Çünkü yüzyıllardır değerlendirilememiş olan ve Aydın’ın yeraltındaki hazinesi ‘Jeotermal kaynaklar’ 2007 yılında AK Parti Hükümeti tarafından yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde yasalaşan 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu sayesinde değer bulmaya başlamıştır. Elektrik üretiminde kullanılan jeotermal kaynaklar özel sektör yatırımlarını çeken bir alana dönüştü ve 5686 sayılı yasa uyarınca Aydın İl Özel İdaresi kasasına 211 milyon TL girdi ve bundan sonraki dönemlerde de Aydın jeotermal kaynaklardan önemli gelir elde etmeye devam edecektir” diye konuştu.
“ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATILDI”
Jeotermal gelirleri sayesinde Aydın İl Özel İdaresi’nin Türkiye’nin en zengin üç özel idaresinden birisi olduğunun altını çizen Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu gelirlerle köylerimize şimdiye kadar görülmemiş bir biçimde yatırımlar yapılmaktadır. Bu kapsamda köylere ulaşım yolları ve köyler arası yollar asfaltlandı, köy içi yollar kilit beton parke taşları ile döşendi. İçme ve kullanma suyu sorunları neredeyle tamamen çözüldü, tarımsal sulama projeleri gerçekleştirildi, göletler yapıldı. Birçok yeni okul, derslik ve spor sahaları yapıldı. Ayrıca AK Hükümetleri dönemlerinin efsane projesi ‘Köyleri Destekleme’ ve ‘KÖYDES’ projesi ile hükümetimiz Aydın’ın köylerine 2005-2013 yılları arasında 85 milyon liranın üzerinde yatırım yapılmıştır. Köylerimize ve köylülerimize yapılan tüm bu hizmetlerin tamamının hayırlı olmasını dilerim. Bizim milletimiz vefakârdır, kadirşinastır. Kendisine yapılan hizmetleri asla unutmaz ve takdir eder. AK Parti olarak 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri’ndeki seçimleri halkımızın göstereceği teveccüh ile kazanıp hizmetlerimize devam etmeyi temenni ediyoruz”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.