Balıkesir Edremit'te esrarengiz yangınlar korkutuyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 katlı binada 10 gün içinde 11 kez yangın çıktı. Apartmanın değişik katlarında çıkan yangınlar sonucu daireler boşaltıldı.

10 Ağustos 2017 Perşembe 00:19
Balıkesir Edremit'te esrarengiz yangınlar korkutuyor






Balıkesir Edremit'te esrarengiz yangınlar korkutuyor



Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 katlı binada 10 gün içinde 11 kez yangın çıktı. Apartmanın değişik katlarında çıkan yangınlar sonucu daireler boşaltıldı. Yangının ilk olarak 10 gün önce elektrik ve su saatlerinden çıktığı belirtilirken, apartman sakinleri komşularından aldıkları malzemelerle sokakta mutfak kurarak yaşamlarını sürdürüyor.

Camivasat Mahallesi Gazi Caddesi 29'ncu Sokak'ta bulunan 3 katlı apartmanda 10 günde 11 kez yangın çıktı. İlk olarak 10 gün önce elektrik ve su saatlerinde çıkan yangın sonucu binada maddi hasar meydana geldi. Arka arkaya 2 yangın daha çıkması üzerine önlem olarak binanın elektriği görevliler tarafından kesildi. Duvarların sürekli sıcak olduğunu söyleyen apartman sakinleri, "Bir yerden sanki yangın çıkacağını anlıyoruz. Yoğun bir ısı geliyor" diyor. 
Sokağın bir kenarı mutfak, diğer kenar salon

Evlerini boşaltan apartman sakinleri yangından kurtarabildikleri ve komşularının verdiği eşyalarla sokakta kalmaya başladı. Sokağın bir kısmını mutfak diğer kısmını da yatmak için kullanan apartman sakinlerinden Nuray Çiçek; 3 daireli apartmanda 8 kişi yaşadıklarını, ilk olarak su saatleri ve ardından elektrik saatlerinden yangın çıktığını söyledi. Bu yangınlarda apartmanın merdiven ve bodrum katının yandığını sonrasında ise dairelerin yanmaya başladığını söyleyen Çiçek, "En azında bir çadır istiyoruz.

Komşularımız yatak yorgan, mutfak eşyası verdiler ve sokakta bir mutfak ve yatacak yer oluşturduk. Birisi 1 buçuk, birisi 2 buçuk yaşındaki çocuklar büyük yangınların birisinde balkondan aşağı atlayarak itfaiyeciler tarafından kurtarıldı. Bu yangınların nedenini bulsunlar, sorunu çözsünler. Ya kendimize kalacak başka bir yer bulalım, ya da sorun çözülsün ve evimize girelim.

Para pul istemiyoruz, yangınların nedenini bulsunlar, biz de evlerimizde kalmaya başlayalım. Sokakta rezil olduk. Sularımız ve elektriklerimiz kesik. Banyo yapamıyoruz ve pislik içindeyiz. Belediyemiz nerede? Bir aydır bu haldeyiz. Kimse neden bizi duymuyor?" dedi.

Topal, "yangınların 6'sı büyüktü"

Tüm resmi kurumlara müracaat ettiklerini söyleyen apartman sakinlerinde Arzu Topal (38), "Bizler evlerimize tekrar girebilecek duruma gelmek istiyoruz. Bize bir elektrik kontağından, bir kundaklamadan yangının çıktığını söylüyorlar. İlk olarak su saatleri patladı. Bodruma kıvılcım düşmüş. Büyük yangın çıktı. Ne para, ne eşya hiçbir şey istemiyoruz. Bu yangınları durdurun. Sefil durumdayız, her tarafımız is, pislik içinde. Eve mandal almaya çıktım. Birden alevler çıktı. Kapılar kilitlendi. Bir şok yaşadım, duvarlar alev alev. Ya içeride yansaydık, onu bekliyorlar? Bunun vebalini nasıl ödeyecekler? Bir haftadır her gün yangın çıkıyor ve bir haftadır artık binaya hiç giremiyoruz. Komşularımız yemek getiriyor. Sefil olduk. Küçük çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Ben artık evimde uyumak istiyorum. Bu yangınlar neden oluyor" diye konuştu.
SON İKİ YANGINDA KUNDAKLAMA İDDİASI
Bugün sabaha karşı çıkan son yangın ile birlikte bina tamamen kullanılamaz hale gelmiş durumda. 29 Sokakta oturan vatandaşlar apartmanda çıkan yangınların kendi dairelerine de sıçraması korkusunun yanı sıra, yangınların kendi evlerinde çıkmaya başlaması durumuna karşı da büyük bir endişe yaşıyor. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, "10 gündür bu binada yangınlar çıktığını biliyoruz. Yangınların çıkış nedenleri İlçe Emniyet Müdürlüğümüz tarafından titizlikle araştırılıyor. Bu konuyla ilgili soruşturmamız devam ediyor" dedi.

Konuyla ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Edremit İtfaiye Gurup Amiri Mustafa Bilgiç ise şunları söyledi: "Camivasat Mahallesi 29 Sokak'taki 17 numaralı apartmanda 10 gün içinde 11 kez yağın çıktı. Bu yangınları tutanak altına aldık. Her gece yangın çıkan binada bu gece yangın çıkmazken, sabah saat 07.00 civarında büyük bir yangın daha çıktı. Apartmanda çıkan son 2 yangının kundaklama olduğuna dair tutanaklar tuttuk ve yetkililere bildirdik. Bu sabahki yangının yatak odasındaki gardıropta bulunan giysilerden ve ahşap kapı çerçevelerinden başladığını biliyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.
Son Güncelleme: 10.08.2017 00:24
Anahtar Kelimeler:
YangınBalıkesirEdremit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.