BAŞKAN BAYRAM HİCRİ YILBAŞINI KUTLADI

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Hicri Yılbaşı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

04 Kasım 2013 Pazartesi 00:00
BAŞKAN BAYRAM HİCRİ YILBAŞINI KUTLADI






Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Hicri Yılbaşı nedeniyle bir mesaj yayımladı. İslam aleminin Hicri Yılını kutlayan Başkan Bayram, “Hicri Yılbaşı nedeniyle kutlama gecesi ihya edilmeli ve saygı gösterilmelidir” dedi.
Başkan İsmail Bayram’ın Hicri Yılbaşı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları aktardı; ”4 Kasım 2013 tarihi Hicri yılın başlangıcıdır. Hicri takvime göre yılbaşıdır. Hicri takvime göre 1434 yılını geride bırakıp 1435 yılına gireceğiz. Peygamberimizin Mekke-i mükerremeden Medine-i münevvereye hicretinin başlangıç kabul edildiği tarihe, seneye Hicri Yıl denir. Bu geceyi ihya etmeli ve saygı göstermeli. Saygı göstermek, günah işlememekle olur. Zilhiccenin son günü ve Muharremin birinci günü oruç tutan, o yılın tamamını oruçlu geçirmiş gibi sevaba kavuşur.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.