BAŞKAN ÖZ, KARTALLI VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi işbirliğiyle düzenlenen aşure gününde Kartallı vatandaşlar bir araya geldi.

20 Kasım 2013 Çarşamba 00:00
BAŞKAN ÖZ, KARTALLI VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI






Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi işbirliğiyle düzenlenen aşure gününde Kartallı vatandaşlar bir araya geldi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtarak vatandaşların Muharrem yasını paylaştığını ifade etti.
Aşure dağıtıma Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanısıra Kartal CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Cemevi Başkanı İsmail Saçlı, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Kartal Cemevi dedeleri, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza İkisivri, Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş, Ali Apaydın, birim müdürleri ve Kartal’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
Kartal Cemevi Başkanı İsmail Saçlı, aşure dağıtımı öncesinde yaptığı konuşmada, “Bu yıl Kartal Meydanı’nda ikincisini gerçekleştirdiğimiz aşure günümüze katılan, yoğun ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. İki yıldır bunu geleneksel hale getirdik. İmam Hüseyin’in yasını, orucunu, duruşunu Kartal Meydanı’nda her inançtan, her ırktan, hangi görüşten olursa olsun ayrım gözetmeksizin yaşatıyoruz. İmam Hüseyin’in acısı, insanlık acısı. Onun için bugün Kartal Meydanı’nda çokluk içinde birlik olmaya gayret ediyoruz. Başta bu etkinliğimize katkı sunan Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e, çalışanlarına, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Lokmamız afiyet olsun” dedi.
Kartal halkının yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Sayın Cemevi başkanımızın da söylediği gibi bu işin felsefesi çokluk içinde birlik. Aşure dostluğu, kardeşliği hatırlatan, hoşgörünün, sevginin simgesi. Bende bugün bu etkinliğe katılan lokmamızı paylaşan halkımıza teşekkür ediyor, afiyet olsun diyorum” diye konuştu.
Aşure lokmasına katılan çocuklar Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e yoğun ilgi gösterdi. Konuşmaların ardından Cemevi dedesi Mustafa Düzgün’ün yaptığı duadan sonrası aşure vatandaşlara ikram edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.