BELEDİYE PERSONELİNE BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Günümüzde gelişen teknoloji karşısında bilgi güvenliği azalırken, Nilüfer Belediyesi personeline “ISO 27001 Bilgi Güvenliği” eğitimi verildi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
BELEDİYE PERSONELİNE BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ






Günümüzde gelişen teknoloji karşısında bilgi güvenliği azalırken, Nilüfer Belediyesi personeline “ISO 27001 Bilgi Güvenliği” eğitimi verildi.
Gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar ortamında saklanan bilgilerin ve verilerin güvenliğinin sağlanması için Bilişim Uzmanı Sinan Ayaz tarafından Nilüfer Belediyesi personeline ‘ISO 27001 Bilgi Güvenliği’ eğitimi verildi. Ayaz, gelişen teknolojiyle birlikte bilgi paylaşımının da şekil değiştirdiğini belirterek, “Dijitalleşme hayatın her alanında var. Bilgi sadece kağıt üzerinde kalsaydı çok güzel bir bilgi güvenliği sağlanabilirdi. Ancak şu an bilgi her yerde var” dedi.
Bilgi güvenliğinin de teknolojiyle birlikte değiştiğini anlatan Ayaz, “ CERT tarafından yapılan analizlerde 1998 yılı ile 2006 yılı arasında bilgi sistemlerine saldırı miktarı on kat artmıştır. 2006 yılında FBI tarafından firmalarla yapılan görüşmelere göre, firmaların yüzde seksen beşinin son on iki ay içerisinde bilgi sistemine sızma girişimine maruz kaldığı tespit edilmiştir. Gartner tarafından 2006 yılında yapılan bir analizde, yetkisiz erişimlerin yaklaşım yüzde yetmişinin kurum personeli tarafından yapıldığı belirlenmiştir” diyerek bilginin her zaman saldırılara maruz kaldığını söyledi.
Türkiye’de bilişim suçlarına karşı tedbir alınmada geç kalındığının da altını çizen Sinan Ayaz, 5651 sayılı kanunla bunun önlenmeye çalışıldığını, fakat kullanıcının da bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayaz, “bilgi güvenliğinin en önemli parçası kullanıcı güvenlik bilincidir” diyerek, en büyük tehlikenin aslında kullanıcıların oluşturdukları güvenlik açıkları olduğunu vurguladı. Hackerların çoğunlukla kullanıcı hatalarından yararlanarak bilgiye ulaştıklarını belirten Ayaz, belediye personeline çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Şifre güvenliğinin de üzerinde durulduğu eğitimde Sinan Ayaz, en önemli kişisel bilginin şifreler olduğunu, şifrelerin kimseyle paylaşılmaması, herhangi bir yere yazılmaması ve rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.