BEÜ ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEK OKULUNA YAPTIRILAN FAKÜLTE BİNASI TANITILDI

BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okuluna, Yurtbay Seramik A.

07 Kasım 2013 Perşembe 00:00
BEÜ ÇAYCUMA MESLEK YÜKSEK OKULUNA YAPTIRILAN FAKÜLTE BİNASI TANITILDI






BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okuluna, Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay tarafından yaptırılan fakülte binasının tanıtımı gerçekleştirildi.
Yurtbay Seramik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay tarafından BEÜ Çaycuma Meslek Yüksek Okuluna yaptırılan fakülte binasının tanıtımı gerçekleştirildi.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, BEÜ Çaycuma MYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Hikmet Yazıcı ve işadamı Zeki Yurtbay, yeni binayı tanıttı. İşadamı Zeki Yurtbay burada bir konuşma yaparak şöyle dedi; “3 Milyonun üzerinde masraf olmuştur. Bunu devlet yapmış olsa 8- 9 milyon liralık yatırım ki buranın yapılması için iki amaç vardır. Birincisi daha kaliteli gençlerimizi yetiştirmek. İkinci düşüncemizde Çaycuma’da esnafımıza faydası olmasıdır. İnşallah devamı gelir memleketimize hayırlı olsun.”
Kaymakam Hasan Yaman ise; “Bugün hakikaten Çaycuma için bir huzur günüdür. Her ilçeye nasip olmayan bir projemizde gerçekleşti. Yurtbay Ailesine, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Rektörümüz göreve başladığından bu yana, Çaycumalıların ilgisini ve alakasını kesmemiştir. Zaten 4 yıllık bir bölümün bir ilçede açılması anlamında bir ilki yaşıyor. Ben zati alinize çok teşekkür ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum şahsim ve ilçem adına, Zeki Yurtbay da burada yaptığı okuluyla anılacaktır. On yıllar sonra çocuklarımız merak edecekler Sakine - Şevki Yurtbay kim diye? Hakikaten Zeki Bey’de zaten sanayici yatırımcı olarak, Türkiye sanayi tarihine mührünü vurmuş, başarı hikâyesiyle telaffuz etmiş bir büyüğümüz hemşerimizdir. Buradan ı uyarılarımda Çaycumalılara olacaktır. Şüphesiz Yüksekokulun gelişmesi büyümesi Çaycuma ekonomisine, Çaycuma esnafına bir katkıda bulunuyor ama çok olumsuz örneklere rastlıyoruz. Öğrenciyi de bir sömürü aracı olarak görmemek gerek. 4, 5 kişinin kaldığı yerde çok astronomik kiralar alındığını duyuyoruz. Biz bunu hukuki olarak kanıtlayamasak da hukuki olarak zaten gereğini yaparız ama etik ve ahlaki değildir. Bizim de çocuklarımız başka okullarda başka yörelerde okuyorlar, aynı şeyler onlarında başına gelebilir. O yüzden öğrencilerimize burayı tercih etmedeki nedenlerinden biri de, Çaycumalıların onlara gösterdiği ilgi ve alaka olacaktır. Bu konuda da Çaycumalı olarak hepimizin teyakkuz halinde olması gerekiyor. Öğrencilerimiz düşük gelir sınıfından Buraya gelen, öğrencilerimizdir. Orta ve alt düzeye sahip ailelerin çocuklarıdır. Çok kısıtlı imkanlar’la okuyorlar. Bizim de bu durumu kötüye kullanma noktasında hepimizin kendisine bir özeleştiri yapması gerekiyor. Ben tekrar Rektörüme Yüksekokul Müdürüme, çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum, Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise şu düşüncelere yer vererek şunları söyledi; “Gerçekten ilçemiz gün geçtikçe büyümekte ve gelişmektedir. Böyle değişim ve gelişim noktası itibariyle de bu tür güzel eğitim anlamında, sanayi anlamında, ilçemizin parlak olduğunu, önü açık olduğunu söylüyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi. Üniversitenin Çaycuma yerleşkesine yaptığı katkılar için işadamı Yurtbay’a teşekkür eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Gerçekten görevde bulunduğumun süre içerisinde, Çaycuma Kampüsü’nün gelişmesi için çok büyük gayret gösterdi. Müdürümüzün, bizim tüm teklif ve taleplerini sonuna kadar takip etti destekledi. Kendim adıma ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum. Çaycuma’nın gelişimi için çalışan Belediye Başkanımıza da, üniversitemize şuana kadar yapmış olduğu tüm hizmetler için tüm üniversitemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Binanın altyapı çalışması devam ediyor. Onu da Çaycuma Belediye Başkanımız yaptırıyor. Ona da tekrar teşekkür ediyorum.”dedi. Fakülte binası tanıtımının ardından bina bahçesine fidan dikimi gerçekleşti. Ardından yemeğe geçildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.