BİR YASTIKTA 40 YIL!

Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) bünyesinde oluşturulan “Çeyiz, Gelin, Düğün” adlı sergi dün akşam renkli bir açılış töreniyle Ödemişlilerle buluştu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BİR YASTIKTA 40 YIL!






Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) bünyesinde oluşturulan “Çeyiz, Gelin, Düğün” adlı sergi dün akşam renkli bir açılış töreniyle Ödemişlilerle buluştu. Sergi çerçevesinde 40 yılını dolduran çiftlere çeşitli hediyeler verildi. Açılışta düğün nostaljisi yaşandı.
Sergi açılışına çok sayıda davetli katılırken, açılış konuşmasını ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber yaptı. Berber, ÖYKAM’ın her geçen büyüyen ve benimsenen bir değer haline geldiğine dikkati çekerek, Ödemişlilerin ÖYKAM’ı sahiplendiğini vurguladı.
ÖYKAM’ın Türkiye’den Kent Müzeleri Fuarı’na davet edilen üç müzeden biri olduğunu açıklayan Berber, “Bursa ve Gaziantep Kent Müzelerinin de davet edildiği bu fuara Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi de onur konuğu olarak davet edilmiştir. Bu Ödemiş’in ve Ödemişlinin başarısıdır. Ne kadar gurur duyulsa azdır” dedi. Berber, daha sonra müze personelini tek tek davet ederek, müzede emeğini geçenlere teşekkür etti.
Berber’in ardından konuşma yapan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, “Avluya sığmadığımızı görüyorum. Bu tablo karşısında duygulanmamak mümkün değil. 1950’li yıllarda böyle bir müze ve arşiv olsaydı, 1. Dünya Savaşı’nın, İlkkkurşun’un, Milli Mücadele’nin ve cumhuriyetin kuruluş yıllarının kimbilir hangi belge ve objeleri elimizde olurdu. Bu nedenle geçen yıl hizmete sunduğumuz ÖYKAM’ın önem ve değeri 50 yıl sonra daha da iyi anlaşılacak. 50 yıl sonra Ödemişliler, ‘Keşke bir müzemiz olsa’ demeyecekler. Bu müzenin oluşmasında sadece ÖYKAM çalışanları değil tüm Ödemişliler karınca gibi, arı kovanı gibi bir emek ortaya koymuşlardır. ÖYKAM Türkiye’nin en büyük kent müze adası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.
Açılış törenine katılan Bengisu ailesi fertlerinden İlhan Bengisu’ya da teşekkür eden Keskin, Bengisu ailesinin ÖYKAM’a sunduğu katkıları anlattı.
Daha sonra sergiyle ilgili bilgiler veren Keskin, evliliklerinde 40. yılı serginin açıldığı 3 Ekim gününde dolduran Tezcan ve Yel çiftlerini davet ederek, “Bugün insanlar birbirine bir saat bile tahammül edemezken, 40 yıl birlikteliklerini sürdürüp aynı yastığa baş koyan çiftlerimizi can-ı gönülden kutluyorum. Çiftlerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Allah bu birlikteliklerini bozmasın. Düğünümüz başlasın” dedi.
Keskin’in konuşmasının ardından orkestra Alaturka Mix, “Samanyolu” adlı parçayı çalarken, Başkan Bekir Keskin, eşi Gülfer Keskin ve 40 yılını dolduran çiftlerle birlikte dans etti. Daha sonra Keskin çifti, 40 yılı dolduran Tezcan ve Yel çiftleriyle birlikte 40. yıl pastasını kesti. Keskin, sergi açılışına davet ettikleri 40 yıllık çiftlere, evlendikleri günkü nikâh defteri yaprağının bulunduğu davetiyeleri ve sürpriz hediyeleri vereceklerini açıkladı. Açılışa katılan 40 yıllık çiftler de hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Daha sonra ÖYKAM’a yeni kazandırılan sergi salonunda yer alan “Çeyiz, Gelin, Düğün” sergisi gezildi. Sergide yer alan tarih kokan gelinlik, damatlık, yatak odası objeleri, hamam, düğünlere dair objeler, eski davetiyeler, el emeği göz nuru iğne oyaları ilgi ile incelendi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.