BMC işçileri yaşadı, maaşlar ödeniyor

BMC işçileri yaşadı, maaşlar ödeniyor

17 Ağustos 2014 Pazar 09:37
BMC işçileri yaşadı, maaşlar ödeniyor






BMC işçileri yaşadı, maaşlar ödeniyor

Çukurova Grubu bünyesindeyken TMSF tarafından el konulan BMC fabrikasında aylardır maaş alamayan işçilere iyi haber


ES Mali Yatırım, BMC için 751 milyon liralık ihale bedelini nakit olarak ödedi. Sırada çalışanlara olan borçlar var. Evdeki 1.000 kişi de işe geri dönüyor.

İZMİR'DE kamyon, otobüs ve yedek parçanın yanı sıra savunma sanayine 'Kirpi' adı verilen askeri araçları üreten BMC, önceki gün ihale bedelinin TMSF'ye yatırılmasıyla resmen Ethem Sancak'a ait olan 'ES Mali Yatırım Danışmanlık'a geçti. Şirket işçilere borç ödemesini yarından itibaren başlatacak. BMC yetkililerinin verdiği bilgiye göre hiçbir işçi işten çıkarılmayacak ve evde bekleyen, sendika ile yapılan anlaşma uyarınca her ay 10 günlük ücretleri ödenen 1000 işçi, üretim birimlerinin açılmasıyla zaman içinde göreve çağrılacak.

500 MİLYON DOLAR YATIRACAK

BMC'nin kamyon üretimine başlamasıyla 400, otobüs üretimine geçmesiyle 600 işçi evden çağrılacak. Fabrikada şu an 500 işçi kirpi ve yedek parça üretimi yapıyor. BMC, borcuna karşılık sözleşme imzaladığı işçilerine de pazartesi gününden itibaren borcunu ödemeye başlayacak. Toplam işçi borcunun 100 milyon lira olduğu sanılıyor. İhale günü Türk otomotiv endüstrisinin tek milli markası olan BMC’nin 2011 yılından bu yana üretim yapamadığına dikkat çeken Ethem Sancak, fabrikayı asgari 500 milyon dolar yatırımla yeniden ayağa kaldırmayı ve global bir marka haline dönüştürmeyi hedeflediklerini söylemişti.KAYNAK AKŞAM


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.