BU NUMARALARA DİKKAT

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son zamanlarda cep telefonu üzerinden işlenen suçlara bir yenisi daha eklendiği, bu konuda vatandaşların duyarlı olmaları istendi.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
BU NUMARALARA DİKKAT






Bartın İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son zamanlarda cep telefonu üzerinden işlenen suçlara bir yenisi daha eklendiği, bu konuda vatandaşların duyarlı olmaları istendi.
Bartın İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok yaptığı açıklamada, "Özel bir bankanın güvenlik biriminden aradığını söyleyerek cep telefonu ile vatandaşı arayan şahsın, ismini verdiği bankaya ait kredi kartının olup olmadığını sorduğunu, kendisine güvenilmediğinin vatandaş tarafından söylenmesi üzerine vatandaşın telefonuna 0212 4440444 numaralı hattı yeniden arayarak kurumlara tahsis edilmiş gibi gösterilen numaradan arandığını gören vatandaşların buna güvenerek T.C kimlik numarası, anne kızlık soyadı ve kredi kartının üzerinde bulunana kart numaralarının tamamını bu şahsa verdikten sonra telefonu kapattığını, durumdan şüphelenmesi üzerine bankaya sorduğunda hesabından yüklü miktarda paranın değişik hesaplara ve isimlere transfer edilmek suretiyle dolandırıldığını anlaşılmıştır. Daha önceki uyarılarımızda da belirttiğimiz gibi çeşitli programlar kullanılarak aradıkları vatandaşların cep telefonlarında istedikleri numaraların gözükmesini örneğin 155, 156, 444’lü kurumlara tahsis edilmiş numaralar sağlayarak kendilerine inandırıcılık sağladıktan sonra istedikleri banka ve kart bilgileri almak suretiyle emellerine ulaştıkları müşahede edilmektedir. Kredi kartı veren bankalar veya kuruluşlar sizlerden ayrıca banka bilgisi veya özel bilgilerinizi talep etmezler. Ayrıca 444’ lü veya 155 telefon numaraların baş tarafına 0212 veya 0155 gibi alan kodları veya sıfır bulunmaz eğer varsa bilin ki dolandırılıyorsunuz. Bu gibi söylemler ile arayan kişilere kesinlikle itibar etmeyiniz. Uyarılarımızı haberdar olmayan yakınlarınız tanıdıklarınızla da paylaşarak mağduriyetleri önleyebilirsiniz. Şikayetleriniz için en yakın kolluk birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulununuz" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.