Çanakkale'yi sel aldı: Sağanak yağmur ulaşımı vurdu

Çanakkale'yi sel aldı: Sağanak yağmur ulaşımı vurdu, Gece boyunca etkili olan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle kentteki birçok cadde ve sokak sular altında kaldı, sürücüler ve çok sayıda kişi zor durumda kaldı.

04 Ocak 2016 Pazartesi 09:17
Çanakkale'yi sel aldı: Sağanak yağmur ulaşımı vurdu






Çanakkale'yi sel aldı: Sağanak yağmur ulaşımı vurdu

Çanakkale'de, etkili olan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle kentteki birçok cadde ve sokak sular altında kaldı, sürücüler ve çok sayıda kişi zor durumda kaldı.

Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda Çanakkale'de kar yağışı beklenirken, gece saatlerinde yağmur başladı. Günlerden bu yana kentte sıfırın altına düşen soğuklarla mücadele etmek zorunda kalan Çanakkaleliler, gece yarısı etkili olan sağanak nedeniyle zor durumda kaldı. 1 aralıksız etkili olan şiddetli sağanak yağış cadde ve sokaktaki rögarlarların tıkanmasına neden olunca kent merkezinde su baskınları görüldü.

Atatürk Caddesi ve buradaki Polis Lojmanları Bahçesi, İnönü Caddesi'ndeki Orduevi Kavşağı, Atatürk Caddesi üzerindeki Stadyum Kavşağı, Barbaros Mahallesi'ndeki Aziziye Caddesi başta olmak üzere birçok yerde su birikintileri oluştu. Bu noktalarda sürücüler yolu göremedikleri için güçlükle ilerleyebildi. Evlerine gitmek isteyen yayalar ise suyla dolan cadde ve sokaklardan geçemedi.

Polis ekipleri, şiddetli sağanak yağış ile birlikte kent merkezindeki ana arterleri kontrol ederek, su birikintisi olan cadde ve sokakları belirleyip, belediye ekiplerini buralara yönlendirdi. Belediye görevlileri tıkanan rögarları açarak su birikintilerinin gitmesini sağlamaya çalıştı. Orduevi Kavşağı'nda bir kişi arkadaşını sırtında taşıyarak yolun karşısına geçirdi. Belediye görevlilerinin tıkanan rögarları açmasının ardından yollardaki sular çekilmeye baladı. Ancak, Atatürk Caddesi üzerindeki Polis Lojmanları bahçesine dolan ve park halindeki araçların kapı hizasına kadar yükselen yağmur suları belediyeden istenen itfaiye aracıyla çekilebildi. Cadde ve sokaklardaki suların çekilmesiyle kentte yaşam normale döndü.


Son Güncelleme: 04.01.2016 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.