CHP'den Google logosuna sert tepki

CHP'den Google logosuna sert tepki

10 Ağustos 2014 Pazar 12:20
CHP'den Google logosuna sert tepki






CHP'den Google logosuna sert tepki

Türkiye'de önemli günleri yaptığı doodle ile hatırlatan ünlü arama motoru Google CHP'nin tepkisini çekti. Google bu konuda henüz sessiz. Ama tartışmaya neden olan logoyu görenler CHP'nin tepkisini anlamsız buluyor..

Google, Türkiye ana sayfasında cumhurbaşkanı seçimine özel logo hazırladı.

Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, "Google" yazısında, üzerinde Türk bayrağı olan seçim sandığına, üç adayın bulunduğu seçmen pusulası atılırken görülüyor.

Üzerine tıklandığında Türkiye'de ilk kez gerçekleştiren cumhurbaşkanı seçimine ilişkin bilgilere ulaşılabilinen logo üç boyutlu olarak tasarlandı.

"Doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logolar, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

İnternet kullanıcıları, logonun üstüne tıklayarak o güne ait daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

CHP'DEN GOOGLE'A İLGİNÇ İTİRAZ

Bursa'da, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, önemli günleri kendine özel tasarımı olan doodle'larla kutlayan Google'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı grafikte sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verilmesine tepki göstererek, tasarımın kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

Google'ın Türkiye kullanıcıları için Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı 'doodle' CHP'lilerin tepkisine yol açtı. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde propaganda yasağının dün saat 18.00'de başladığını hatırlatarak, "Ancak http://www.google.com.tr /?gws_rd=ssl adresindeki, Google adlı erişim sitesinde bulunan görselde sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verildiği tespit edilmiştir" dedi.

Seçimlerde üç aday bulunduğunu ve aday sıralamasının belli olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti:

"Şikayet edilen sitede belli bir adaya oy veriliyormuş gibi gösterilmesi sebebiyle, usule, yasaya, YSK karar ve genelgelerine aykırılığın giderilmesi ve görselin kaldırılması için Nilüfer İlçe Seçim Kuruluna, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı adına tarafımca itiraz dilekçesi verilmiştir. Herhangi bir adayın pusulada sıra belli edilerek tüm Türkiye ve dünyada erişilebilen bir ortamda görsel olarak gösterilmesi doğru değildir. Yapmış olduğumuz itirazın amacı, seçimin yasalara uygun, eşit ve demokratik platformda geçmesinin sağlanmasıdır.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.