CURUN’DA ÜÇ KUŞAK BİR ARADA HAMAM KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK

İpekyolu üzerindeki en büyük kervansaray hotel olma özelliğiyle bir anda dikkat çeken Şirehan, yok olmaya yüz tutan birçok mesleğin de canlanmasına öncülük ediyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
CURUN’DA ÜÇ KUŞAK BİR ARADA HAMAM KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK






İpekyolu üzerindeki en büyük kervansaray hotel olma özelliğiyle bir anda dikkat çeken Şirehan, yok olmaya yüz tutan birçok mesleğin de canlanmasına öncülük ediyor. Hamam kültürünü yeniden canlandırmak isteyen Anneanne Tuğba, Anne Zuhal ve torun Nurcihan bir araya gelerek kurdukları Curun Gelin Hamamı Organizasyon firması ile Şirehan içerisinde bulunan dükkanların birisinde faaliyete başlayarak yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.
Şirehan’ın Kervansaray Kültürünü yaşattığını görüp hayran kalan ve bu dokunun bir parçası olmak isteyen üç nesil girişimci olan ailenin hanımları ezber bozarak bir ilki gerçekleştiriyor. Aylarca süren sosyo-kültürel araştırmalardan sonra kervansarayların ve Gaziantep’in olmazsa olmazı olan hamam kültürünü yaşatma kararı alarak Curun Gelin Hamamı Organizasyon adlı bir yer açmaya ve unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliğimizin arasında Hamam Kültürümüzü de yaşatmaya önce Gaziantep ve Güneydoğu daha sonra Kervansarayın müşterileri sayesinde dünyaya tanıtmayı hedefleyen anneanne, kız ve torundan oluşan üç girişimci kadın kolları sıvayarak işe başladı.
Anneanne Tuğba, Anne Zuhal ve torun Nurcihan bu konuda olağanüstü heyecanlı olduklarını ifade ederek, bir ilki gerçekleştirmenin haklı gurunu yaşadıklarını ifade etti. Türk halkı için hamama gitmek adeta bir ritüeldir. Kurdukları Curun Gelin Hamamı Organizasyon adlı şirketle hamam kültürünü yaşatmak istediklerini belirten anne Zuhal Elgay, şunları söyledi:
“Belki de bu yüzdendir ki hamama gitmek için bahanesi çoktur. Eskilerin ‘Gelin hamamı, damat hamamı, adak hamamı, kırk hamamı, hamamda kız beğenme’ gibi bahanelerle hamama gidilir, türlü eğlenceler düzenlenir. Bizim gayemiz; Osmanlı kültür mirası olan ve modern hayatın dursuz duraksız koşturmacısında unutulmaya yüz tutmuş hamam eğlencelerini tekrar yaşatmak ve modern hayata adapte etmek. Gaziantep gerek tarihi zenginliği gerekse hamam kültürüne yakınlığı ile başlama noktamız. Aylardır düğüne hazırlanan gelin adayları için hummalı bir koşuşturmanın sonuna Evlilik hazırlıklarıyla yorgun düşen gelin adayları için hem stres ve toksin atıp eğlenmek hem de ileride unutamayacakları bir anı olması için bulunmaz bir fırsat. Her gelin bizim için bir Sultandır.
Gelin hamamlarında, kına gecesi ve bekârlığa veda partilerini de bir arada organize etmemiz mümkün. Gelin hamamları modern ve geçmişin izleriyle hazırladık. A’dan Z’ye her şey düşünüldü. Gelin ve gelinin yakınları için özel hazırlanmış Gelin Hamam Setleri (peştamal, doğal bitkisel sabun, el işlemesi lif, 1. kalite kese, masaj yağları). Gelin için ayrılmış bölümde geline kese, köpüklü masaj, düğün öncesi cilt bakımı yapılır. Gelinin arkadaşları da kendilerine ayrılmış kısımda Canlı Müzik eşliğinde eğlence paketinde olan Zil, Tef, Şakıra kemerleriyle eğlenebilirler. Gelin grubu için özel dekore edilmiş kısımda soğuk içecekler ve çerez ikramları bulunuyor. Günün hatırasına isteğe göre misafirlere hediye edilmek üzere Özel Hazırlanmış sabunlar, takunyalar, hamam seti, kokulu keseler, lavantalar hediye ediliyor. Size de bu güzel günün tadını doyasıya çıkarmak kalıyor. Sloganımız Hayat Sudan gelir, Antep’in hamamlarına Curun’dan gidilir.”
Şirehan ve Yemişhan adlı yapıları restore ettirerek önemli bir görevi başaran Tahir Tekin Öztan ve ekibine teşekkür ettiklerini de ifade eden Curun Gelin Hamamı Organizasyon işletmecisi Anneanne Tuğba, “Tahir Bey bu anlamda bizim ufkumuzu açtı. Onda gördüğümüz girişimcilik ruhundan etkilendik. Böyle bir organizasyonu üstlendik. Desteklerinden dolayı Sayın Tahir Tekin Öztan ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Şirehan içerisinde yer alan firmamızla bundan sonra sadece kentimize değil, bölgemize ve ülkemize bu anlamda hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.