DAHİ RESSAM DALİ’NİN SERGİSİ CUMA GÜNÜNE KADAR GEZİLECEK

Modern resmin en büyük öncülerinden ‘dahi ressam’ Salvador Dali’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açılan ‘Zodyak’ adlı sergisi, üç hafta boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

09 Ekim 2013 Çarşamba 00:00
DAHİ RESSAM DALİ’NİN SERGİSİ CUMA GÜNÜNE KADAR GEZİLECEK






Modern resmin en büyük öncülerinden ‘dahi ressam’ Salvador Dali’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açılan ‘Zodyak’ adlı sergisi, üç hafta boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Dali’nin, Sanko Holding’in sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Zodyak’ sergisi, Gaziantep’in yanı sıra, çevre illerden sanatseverler tarafından da büyük beğeni topluyor.
Küratörlüklerini Fahri Özdemir ve İbrahim Karaoğlu’nun gerçekleştirdiği sergide, Salvador Dali’nin 8’i alüminyum baskı, 4’ü çinko baskı ve 13’ü taş baskı eserlerinden oluşan toplam 25 özgün baskısı yer alıyor.
Sergilenen tabloların dünyanın en büyük müzelerinden temin edilerek getirildiğini belirten Fahri Özdemir, “Bu tür sergileri dünyada devletler ve başbakanlıklar açıyor. Ülkemizde ise Sanko bu işi gerçekleştirerek büyük bir işe imza attı” dedi.
“Gaziantep için çok büyük şans’ dediği serginin daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’de açıldığını anımsatan Özdemir, diğer ülkelerde bu tür sergilere ücret ödenerek girilirken Gaziantep’te ücretsiz gezilebileceğini söyledi.
Sanko Park Alışveriş Merkezi üçüncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergi, yarın son kez sanatseverlerle buluşacak.
SALVADOR DALİ
Salvador Dali, 11 Mayıs 1904’te, İspanya’nın Figueres kentinde doğdu. Hayatı boyunca 1.500’den fazla resim yapan Dali, 23 Ocak 1989’da kalp yetmezliğinden öldü. Figueres’te kendi adını taşıyan müzenin mahzenine gömülen Dali, tüm mal varlığını ve yapıtlarını İspanya’ya bıraktı. Heykel, fotoğraf ve sinemaya olan merakıyla da bilinen Dali, fizik, astroloji ve tıpla da yakından ilgilenmişti.
Atom taneciklerini incelemek için fizikçileri yakın takibe alan sanatçı, 23 yıl boyunca da DNA molekülünün yapısını incelemiş. Tüm sürrealistler gibi o da bilinçaltının dışa vurumuyla ilgilenmiş, Freud’un bilinçdışı kavramına yaklaşımından etkilenmiş. Bunlar da onun sanatına yön vermiş ve ortaya koyduğu eserlerin konusunu belirlemiştir.
SANKO SANAT GALERİSİ
Gaziantep’te 2004 yılında sanatseverlerin kullanımına sunulan ve sergi açmak için yurtiçi ve yurtdışından gelenlerin büyük beğenisini kazanan Sanko Sanat Galerisi, kent kültür ve sanat etkinliklerine önemli kazanımlar sağladı.
Kurulduğu tarihten bu yana, ikisi uluslararası ressamlar buluşması olmak üzere, 167 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, 3 yıl önce taşındığı Sanko Park AVM’ye de farklı bir anlam kazandırdı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.