Dünyanın En Zehirli Canlıları İstanbul Akvaryum'da!

Zehirli olmalarının yanı sıra estetik görünümleri ve göz alıcı renkleriyle dikkat çeken zehirli kurbağa, dünyanın en zehirli balığı olan taş balığı, balon balığı, ve inek burunlu vatoz gibi zehirli canlılar,

02 Temmuz 2018 Pazartesi 12:36
Dünyanın En Zehirli Canlıları İstanbul Akvaryum'da!






Dünyanın En Zehirli Canlıları İstanbul Akvaryum'da!

Dünyanın en zehirli canlıları,  İstanbul Akvaryum'da kendilerine özel yaşam alanlarında her yaştan insan grubunun ilgi odağı oluyor. Zehir, bazı canlıların tehlike anında hayatta kalmak ve korunmak için kullandığı en etkili silahlardan biridir. Ancak tehlike hissettiklerinde bu özelliklerini kullanan ve estetik görünümleri, göz alıcı renkleriyle dikkat çeken zehirli kurbağa, dünyanın en zehirli balığı olan taş balığı, balon balığı, ve inek burunlu vatoz gibi zehirli canlılar, İstanbul Akvaryum'da kendilerine özel yaşam alanlarında her yaştan insan grubunun ilgi odağı oluyorlar.

Düşmanlarını etrafından uzaklaştırmak için su ya da hava yutarak kendini şişiren Balon Balığı, 2-10 gr arasında değişen ağırlıklarına rağmen ortalama 70 kg'lık bir insanı zehirleyerek öldürebilen kurbağalar, dünyanın en zehirli hayvanları arasında ilk 5'te yer alan taş balığı ve zehirli iğneleri olmasına rağmen çekingenlikleriyle nam salan İnek Burunlu Vatozlar...

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum'da kendilerine özel tasarlanan yaşam alanlarında 7'den 77'ye herkesin dikkatini çeken bu zehirli canlılar, aslında düşünüldüğü kadar da ürkütücü değil. Zehirlerini ancak avcılardan korunmak için ve tehlike anında kullanan Zehirli Ok Kurbağası, Balon Balığı, Taş Balığı ve İnek Burunlu Vatoz, çarpıcı renkleri, estetik formları ve kendilerine has özellikleriyle İstanbul Akvaryum'un büyülü dünyasında keşfedilmeyi bekliyorlar.

İşte, İstanbul Akvaryum ailesinin zehirli canlılarına dair birkaç ilginç bilgi;


Ortalama 3-15 yıl yaşayan ve tropik, nemli iklimleri seven Zehirli Ok Kurbağaları, insanlarla temas etmelerinden kısa bir süre sonra ölüme veya felç gibi kalıcı hasarlara neden olacak ölümcül bir zehre sahipler. Dünyadaki en etkili zehirden 250 kat daha güçlü ve etkin olduğu bilinen bu zehir insanın kanına karıştığında anında etkili oluyor.

Tehlike anında kendini avcılardan korumak için tetrodotoxin adlı şiddetli bir zehir salgılayan Balon Balığı, düşmanlarını korkutarak etrafından uzaklaştırmak için su ya da hava yutarak kendini şişirir. Böylece tehlikeyi de başından savmış olur.

Adı gibi taşa benzeyen görünümüne rağmen kamuflaj yetenekleri sayesinde ancak çok dikkat edilirse görülebilen Taş Balığı, genellikle kısmen gömülü bir halde hayatını sürdürür. Bulunduğu ortama kamufle olarak adapte olabilen bu balık kayaların arasında ancak çok dikkat edilirse görülebilir. Sırtında bulunan zehirli iğneler, acı veren yaralanmalara ve hatta felce neden olabilir. Ayrıca taş balıkları 48 saat hareket etmeden avını bekleyebiliyor.

Zehirli iğneleri olmasına rağmen büyük gruplar içinde çekingen olan ve tehlike arz etmeyen İnek Burunlu Vatoz, istiridye, salyangoz gibi kabuklu deniz canlılarıyla beslenir ve yemlerinin kabuklarını ezerek yumuşak etlerini yer. Ezdikleri kabukları da tükürürler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.