EĞİTİM-SEN’DEN REKTÖR SEÇİMİ ÖNCESİ AÇIKLAMA

Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi tarafından, Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) rektör seçimleri öncesinde basın açıklaması yapıldı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
EĞİTİM-SEN’DEN REKTÖR SEÇİMİ ÖNCESİ AÇIKLAMA






Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi tarafından, Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) rektör seçimleri öncesinde basın açıklaması yapıldı.
AÜ Yunusemre Yerleşkesi içerisinde toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi, rektör seçimleri öncesi, üniversite içerisinde bulunan sorunlar hakkında açıklama yaptı. Grup adına basın açıklamasını yapan Doç. Dr. Murat Emeksiz, farklı düşünce ve inanışların bir arada, barış içinde, doğaya zarar vermeden yaşayabilmesi için katılımcı demokrasiye ihtiyaç olduğunu söyledi. Emeksiz, ‘‘Demokrasi ve tartışma, kültürünün taşıyıcı unsuru olan üniversitelerde rektörlük seçimlerinin de fiilen demokratikleştirilmesi bir zorunluluktur. Öğretim üyelerinin seçim iradelerine saygı duyacak şekilde en yüksek oy alan rektör adayı lehine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı atama sürecinden geri çekilmek, diğer rektör adaylarının demokrasiye yapacakları en önemli fiili katkıdır. Rektör adaylarından bu iradeyi beyan etmelerini istiyoruz’’ dedi.
Üniversite içerisinde bulunan güvenlik güçlerinin fazla olduğunu ifade eden Emeksiz, ‘‘Üniversitelerde gereksiz olarak bulundurulan önemli araştırma malzemelerinin ve laboratuarların emniyeti için olabilir. Bunun dışındaki amaçla üniversitede güvenlik gücü bulundurulması, çeşitli kışkırtmalara kapı açmaktadır. Öğrencilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü yapması önündeki yönetsel engeller kaldırılmalıdır’’ diye konuştu.
Dekanların atama ile değil, seçim ile belirlenmesi gerektiğini de savunan Murat Emeksiz, ‘‘Enstitü, fakülte ve yüksekokullarda müdür yardımcılığı, bölüm başkanlığı ve benzeri atamalar bilimsel katkı kıstasları temel alınarak yapılmalıdır. Ancak ardışık atamaların iki dönemden fazla olmamasına dikkat edilerek bölümlerin genç, dinamik çalışanlarının motivasyonu yükseltilmelidir. Atama kıstasları şeffaf olmalıdır. Fakülte ve yüksekokullarda yönetim kurulu, akademik genel kurul, bölüm kuralları işlerlik kazanmalıdır’’ şeklinde konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız olarak dağıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.