Engelli olmak evliliğe engel değil

Engelli olmak evliliğe engel değil

08 Temmuz 2014 Salı 00:31
Engelli olmak evliliğe engel değil






İnsanlar yaşadıkları hayat içerisinde mutluluklarını en fazla yaşadıkları an şüphesiz sevdiği insan ile evlenebilmesidir. Evlilik olayı sadece fiziki bir uygulamanın çok ötesinde duyguların ön plana çıktığı bir olaydır. İnsanlar sevdiği ile uzun süren beraberliklerini zamanı geldiğinde aynı çatı altında yaşayabileceklerine karar verdikleri an gerçekleşen bir durumdur.

Özellikle mutlu bir evlilikte tek taraflı duygudan ziyade karşılıklı olarak insanların birbirine saygı göstermesi, fedakârlık yapması, sadakatle yaklaşması ve bir ömür her türlü zorlukta söz vermesidir. İnsanlar bu bilinçle birbirlerine yaklaşırlar ise, evlilik onlar için sadece mutluluk değil aynı zamanda yaşadıkları sürece huzur getireceğinden emin olabilirler. Mutluluğun sırları arasında ise, ilk başta insanların kendi aralarında elektriklenmesi, akabinde karşılıklı anlayış, kusurları görmeme, fedakârlığı her iki tarafında göstermesi ve mantığın devreye girdi anlarda bile yaşanan duyguların hiçe sayılmaması ile alakalıdır. Bunları bilen çiftlerimiz uzun soluklu beraberlik yaşadıkları gibi aynı zamanda mutlu ve huzurlu olabilmektedirler. Bu söylenen ifadelerin dışında kişinin yakışıklı veya güzel olması, bazı kusurlarının bulunması ve eksikliklerin olması teferruattan öte geçmeyen bir düşüncelerdir.

Evlenmek ve mutlu olmak her insanın hak ettiği bir olaydır. İnsanlar ne şartlarda olursa olsun doğru insanı bulduklarına inandıkları an yaşanacak olan güzel duygular ile birlikte aşk noktasında buluşulması tüm sorunların ortadan kalması manasına gelir. İnsanların içinde bulunduğu durum örnek verilecek olunursa özellikle ülkemizde bulunan engelli vatandaşlarımızın evlenme konusu noktasında sıkıntı çektikleri söylenmektedir. Bir döneme kadar evlenme noktasında çok ciddi sorunlar yaşayan engelli vatandaşlarımız artık gerek devletimiz tarafından gerekse de özel teşebbüslerin vermiş olduğu destek ile birlikte gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri sayesinde sorun olmaktan çıkarıldı. “Engelli olmak evliğe engel değil” sloganı ile yapılan uygulamalarda insanlara engelli vatandaşlarımızın nasıl mutlu olabileceği, evlenmeleri noktasında neleri yapabileceği, mutlaka bu insanların evlendirilmesi gerektiği ve mutluluğa giden birçok şey anlatılmaktadır. Unutulmamalı ki her bireyin birer engelli adayı olduğunu düşündüğümüz zaman bizlerinde aynı duruma düştüğümüz zaman neler hissedebileceğini bazen düşünmek iyi olacaktır. İşte insanlarda bu düşüncenin oturtulması, engelli vatandaşlarımıza yapılacak olan yardım ve desteğin nasıl yapılacağı oturtulabilir.

Engelli bireylerin geçmişte yapmış oldukları ve şimdilerde yapılan birçok evlilik ile ilgili olarak insanlara sorulduğunda insanın bedensel eksikliğinin bir sorun teşkil etmediğini, mutlu olmak için insanların birbirlerini sevmesi ve aşk duygusunda birleşmesinin her şeyi çözdüğünü dile getirmektedirler. Şimdilerde bu tarz evlilik ve birliktelikler engelli vatandaşlarımızın kendi aralarında yapılabildiği gibi engelli vatandaşımızın sağlıklı bir vatandaş ile evlilik gerçekleştirdiği görülmektedir. Bu tarz evliliklerin etrafımızda hızla yayılmasını sağlamada atılan adımlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleri de olmaktadır. Mutluluğa adım atmak isteyen engelli vatandaşlarımıza ailelerin veya yakın dostlarının yardım etmeleri de son derece önemlidir. Engelli olup evlenmeyi düşünen kişilere yaşanabilecek sorunlardan ziyade nasıl mutlu olabilecekleri, engelin veya bedensel eksikliklerin sorun teşkil etmediği dile getirilebilir. Özellikle de engelli olan vatandaşlarımız ile ilgili olarak insanların sahip olduğu yanlış bilgilerden biri de kendileri gibi ileri de çocuklarının da engelli olacağı düşüncesine sahip olunmasıdır. Tamamen yanlış olan bu duygudan insanlar arınmalı ve kesinlikle evlenme hayali kuran kişilere bu tarz yanlış bilgileri anlatmamalıdırlar.

Engelli olup ta şimdilerde beraber olan insanların bilmesi gereken tek şey evliliğin fiziksel olaylardan ibaret olmadığının bilinmesi gerekir. Evliliğin temelinde fedakârlık, sadakat, mutluluk, huzur ve aşkın olduğunu asla unutmamalıdırlar. Bu duygu ve düşünceye sahip olmayan engelli vatandaşlarımız kesinlikle evlilik olayına kalkışmamalıdırlar. Çünkü bedensel eksikliklerde yaşanabilecek sorunların aşılması için insanın iç dünyasındaki yaşadığı güzel duyguların etkili olacağını söylemek gerekir.

Bu makalenin hazırlanmasında: Engelliler.gen.tr Platformu sitesindeki bilgi ve konulardan faydalanılmıştır...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.