ERZURUMLULAR GECESİ BEĞENİ TOPLADI

Manisa Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Manisa Hemşeri Dernekleri Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilerin açılması ve Erzurumlular Gecesiyle başladı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ERZURUMLULAR GECESİ BEĞENİ TOPLADI






Manisa Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Manisa Hemşeri Dernekleri Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilerin açılması ve Erzurumlular Gecesiyle başladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Erzurumlular Gecesi öncesinde festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda açılan hemşeri derneklerinin sergilerini gezdi. Cumhuriyet Meydanı’nda hemşeri dernekleri tarafından açılan sergilerde büyük ilgi gördü. Sergilerin açılışı ve Erzurumlular Gecesine Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç, Ege Bölgesi Dernekler Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş ile birlikte hemşeri derneklerinin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu sergilerin açılışında yaptığı konuşmada havaların yağışlı olması nedeniyle programda bazı değişiklikler olduğunu ifade ederek, “Öncelikle festivale katılan derneklerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Güzel bir festival olmasını temenni ediyorum” dedi.
Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu ve beraberindekiler daha sonra yöresel ürünlerin tanıtıldığı sergileri tek tek gezerek tanıtılan ürünlerden tattı ve dernek yöneticilerinden bilgi aldı. Sergi açılışlarının ardından festivalin ilk gününde Erzurumlular Gecesi düzenlendi. Gecede ilk olarak Erzurumlu Ozanlar, Osman Feryadi ile Nevruz Ali Çiçek Manisalılarla buluştu. Ozanların karşılıklı atışmalarını vatandaşlar ilgiyle izledi. Ozanların ardında Erzurumla özdeşleşen geleneksel bar oyununun en güzel örnekleri sergilendi. Dadaş kültürünün tanıtıldığı gecede, daha sonra Erzurumlu sanatçılar Adem Yılmaz, İbrahim Güzelses ve Müslüm Eren birbirinden güzel Erzurum türkülerini Manisalılarla birlikte söyledi. Gecenin sonunda Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehetoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile gecede sahne alan sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.