FACEBOOK ARACILIĞIYLA 33 YIL SONRA BULUŞTULAR

Kastamonulu Çiftçi kardeşler, 33 yıl önce ayrılmasının ardından Facebook aracılığıyla tekrar buluştu.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
FACEBOOK ARACILIĞIYLA 33 YIL SONRA BULUŞTULAR






Kastamonulu Çiftçi kardeşler, 33 yıl önce ayrılmasının ardından Facebook aracılığıyla tekrar buluştu. Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada Necati Çiftçi, hiç görmediği abisi Hasan Çiftçi’nin ölüm haberini çocuklarından öğrenerek büyük üzüntü yaşadı.
Kastamonu’nun yerel gazetelerinden Açıksöz’ün haberine göre, Daday ilçesinde börekçi dükkanı işleten Kamil Çiftçi ve Hasan Çiftçi kardeşlerden Hasan Çiftçi, iş için 1970 yılında İstanbul’a gitti. İstanbul’da çalışmaya başlayan Hasan Çiftçi, Arap asıllı eşi Nafile ile tanışarak evlendi. İsrailli bir firmadan kendisine gelen iş teklifini değerlendiren Hasan Çiftçi, 1980 yılında İsrail’e yerleşti. Hasan Çiftçi’nin ağabeyi Kamil Çiftçi ve kardeşi Necati Çiftçi’de evlendikten sonra üç kardeş bir daha birbirlerini hiç göremedi.
FACEBOOK ARACILIĞIYLA BULUŞTULAR
Hasan Çiftçi’nin 1997 yılında kalp krizi geçirip vefat etmesinin ardından Hasan Çiftçi’nin çocukları Engin, Sinan, Türkan ve Filiz Çiftçi kardeşler, babalarının ölümünden sonra Hasan’a ait dolaptan kardeşlerinden gelen mektupları buldu. İsrail’de yaşayan Engin, Sinan, Türkan ve Filiz Çiftçi kardeşler, Türkiye’deki akrabalarını bulmak için Türklerden yardım isteyerek mektupları tercüme ettiler. Mektuplarda yazan isimlerin hepsini internetten bulmaya çalışan Çiftçi kardeşler, 16 yıllık bir uğraştan sonra Satı Çiftçi’nin Facebook hesabına ulaştı.
33 YILLIK ÖZLEMİN YERİNİ GÖZYAŞI ALDI
Facebook aracılığıyla İsrail’de bulunan amcası Hasan Çiftçi’nin çocukları ile görüşmeye başladıklarını belirten Satı Çiftçi, bir müddet sonra buluşma kararı aldıklarını söyledi. Engin, Türkan, Filiz Çiftçi ve eşi Ramiz Karaca, amcalarını ve kuzenlerini ziyaret etmek için Kastamonu’ya geldiklerini ifade eden Satı Çiftçi, Kastamonu Havalimanının bu büyük buluşmaya şahit olduğunu kaydetti. 1 hafta boyunca Kastamonu’da vakit geçirdiklerini ve büyük mutluluk yaşadıklarını aktaran Satı Çiftçi, Kastamonu Havalimanı’na kuzenlerini uğurlamak için geldiklerini belirterek, duygu dolu anlar yaşadı.
Satı Çiftçi, şimdi tek isteğinin amcası Hasan Çiftçi’nin İsrail’de bulunan mezarını ziyaret etmek olduğunu kaydetti.
GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR
Amcasını hayatı boyunca hiç görmediğini ifade eden Satı Çiftçi, “Amcamın vefatının ardından çocukları mektupları bulmuşlar. Yıllardır amcamı bizlere gönderdikleri fotoğraflardan tanıyorum. Çocukları da fotoğraflarda görmüştüm. Ama bizim gördüğümüzde çok küçüklerdi. Onların buldukları mektuplarda bizlerin isimleri yazıyormuş. Sanal alemdeki tüm Satı Çiftçi isimdeki kişilere İsrail’de bulunan bir Türk yardımıyla ulaşmışlar. Aynı mesaj bana da geldi. Gerçekten insanın boğazı düğümlenir konuşamaz ya, işte şimdi biz bu anı yaşıyoruz. Geldiklerinde çok sevindik, ayrılırken içimizden parça koptuğunu hissettik. Benim tek arzum amcamın yaşadığı evine ve en önemlisi de mezarını ziyaret edip dua etmek. Bunun için bizlere ziyaret ve vize işlemleri için yardım edilirse çok mutlu olurum” dedi.
AĞABEYİNİN ÖLDÜĞÜNÜ ÇOCUKLARINDAN ÖĞRENDİ
Abisi Hasan Çiftçi’nin İstanbul’a giderken vedalaştığında 6 yaşında olan ve bir daha abisinden hiç haber alamayan 49 yaşındaki Necati Çiftçi ise, şöyle konuştu: “1997 yılında ağabeyimin öldüğünü öğrendik. Çok üzüldüm. Ben onu sadece 6 yaşında gördüm. Birde düğün fotoğraflarını ve çocuklarının fotoğraflarını gönderdi orada gördüm. Ağabeyimin çocukları yeğenlerimiz geldiğinde sevinçten ve hüzünden çok duygulandım. Şimdi de yine ayrılıyoruz diye çok üzülüyorum. Ayrılmak gerçekten çok kötü. Ağabeyimin mezarını görmek istiyorum. Bunun için yetkililerin bizlere İsrail’e gidebilmemiz için yardımını bekliyoruz”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.