FİKRET BİLA, SIRRIPAŞA KONAĞI’NA HAYRAN KALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’yı Sırrıpaşa Konağı’nda konuk etti.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
FİKRET BİLA, SIRRIPAŞA KONAĞI’NA HAYRAN KALDI






Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’yı Sırrıpaşa Konağı’nda konuk etti. Tarihi konaktan çok etkilenen Bila, "Kocaeli, Türkiye’nin gözbebeğidir’’ dedi.
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ile köşe yazarı Tunca Bengin ve Doğan Sansar, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Misafirlerini, Sırrıpaşa Konağı’nda ağırlayan Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Danışmanı Ömer Polat eşlik etti. Restorasyonu Büyükşehir tarafından yapılan ödüllü Sırrıpaşa Konağı’nı hayranlıkla dolaşan ve yapılan çalışmadan dolayı Başkan Karaosmanoğlu’nu kutlayan Bila, tarihi değerlere sahip çıkılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Kocaeli’ni yakından takip ettiğini dile getiren Bila, "Konak çok etkileyici, bu eserin kazandırılmasından çok memnun kaldım. Kocaeli, Türk sanayinin kalbidir, Türkiye’nin gözbebeğidir. Büyük bir deprem de geçirdiği için kalbimizde önemli bir yeri var. Her zaman ilgiyle takip ettiğim bir kent. Kocaeli, kentleşme ve teknoloji açısından hızla dönüşen bir kent. Bu bakımdan örnek olacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte konağı dolaşan ve Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel’den restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Bila, konağın en üst katından da eşsiz İzmit Körfezi manzarasını seyretti. Başkan Karaosmanoğlu, ziyarette Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bila’ya kente yönelik bilgi aktardı, yapılan çalışmaları örneklerle anlattı. Başkan Karaosmanoğlu’na kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkür eden Bila, Kocaeli’ni daha sık ziyaret edeceğini ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.