GENÇ MİMARLAR YILDIZ BULUŞMALARINDA

Haliç Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri, Yıldız Buluşmaları kapsamında bir araya geldi.

27 Eylül 2013 Cuma 00:00
GENÇ MİMARLAR YILDIZ BULUŞMALARINDA






Haliç Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri, Yıldız Buluşmaları kapsamında bir araya geldi.
1999’dan bu yana, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından çeşitli aralıklarla düzenlenen Yıldız Buluşmaları etkinliğinde bu kez, Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile YTÜ Mimarlık Fakültesi buluştu. Mimarlar, yapı sektörünün liderleri, uzmanlar ve öğrencileri biraraya getirmeyi, uluslararası bir açılımla Türkiye dışından önemli proje ve uygulamaları da toplantılara paralel olarak sergilemeyi hedefleyen Yıldız Buluşmalarına özellikle akademisyen ve mimarlık öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.
Y.T.Ü. Mimarlık Fakültesi’nde açılışı yapılan sergide, YTÜ Mimarlık Fakültesi ve Haliç Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin “Geleceğe Bakış” konulu projeleri sergilendi.
Açılış konuşmalarında YTÜ Mimarlık Fakültesinin bir etkinliği olan “Yıldız Buluşmaları” bağlamında, daha önce diğer kurumlar ve üniversiteler ile kurulan işbirliklerinin verimine ve bu tür aktivitelerin öğrencileri kendi çevreleri dışına taşımasının önemine değinildi. Daha önceki yıllarda İstanbul Metropolitan Planlama, Marmara Çalışanlar Federasyonu, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi tarafından sergiler YTÜ ye taşınmış, çeşitli panel ve konuşmalar eşliğinde mimarlık eğitimi ve mesleği irdelenmişti.
"Geleceğe Bakış" sergisi Y.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Dekanlık Holünde 24 Kasım’a kadar açık olacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.