Gto başkanı’ndan genç girişimcilere altın tavsiyeler

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, genç girişimci adaylarına, “Yerinizde durmayın Sürekli hareketli olun ve çok çalışın.

19 Eylül 2013 Perşembe 00:00
Gto başkanı’ndan genç girişimcilere altın tavsiyeler






Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, genç girişimci adaylarına, “Yerinizde durmayın Sürekli hareketli olun ve çok çalışın. Kendinize güvenin, sosyal ilişkilere önem verin” tavsiyesinde bulundu.
Gaziantep Ticaret Odası’nın SODES 2013 kapsamında, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin istihdama kazandırılması amacıyla başlattığı, ‘İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor’ projesi kapsamında ‘Uygulamalı Girişimcilik’ kursu devam ederken, genç girişimci adayları ile tecrübelerini paylaşan ve genç girişimlere öğütlerde bulunan GTO Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, başarılı olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası’nın iş dünyasına yeni girişimciler kazandırmak için KOSGEB işbirliği ile düzenlenen ve GTO MEKSA MEM’de girişimcilik eğitimi gören 25 kursiyerle iş hayatındaki deneyimlerini ve mesleki tecrübelerini aktaran GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, başarıya giden yolda sosyal ilişkilerin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bir işi oluşturmak için ihtiyacınız olan şey elbette ki bir miktar sermayedir. Artık sadece yurt içinde değil yurt dışında da globalleşen dünyanın her yerinde olmamız gerekiyor. Çünkü artık şirketlerimiz sadece kendi ülkemiz için üretmiyor. Dünya için üretiyor. Bunu böyle kabul etmemiz lazım. Eğer bunu böyle kabul edemezsek büyüyemeyiz. Küçük bir fikrin hayatı, küçük bir insanın da dünyayı değiştirebileceğini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın ve daima kendinize güvenin” diye konuştu.
En önemli değerin insan kaynağı olduğunu, değişimi yönetmenin cesaret istediğini, bu cesareti gösterebilecek olanların başarılı olacaklarını kaydeden GTO Başkanı Bartık, “Güçlü ve ayakları yere basan bir ülke olmak için üretmek ve istihdam oluşturmak için girişimci ruhu geliştirecek politikalar uygulamak zorundayız. Siz genç girişimci adaylarına en büyük tavsiyem dünya gündemini takip etmenizdir. Sadece Türkiye ile sınırlı kalmayın, dünyayı takip edin. Dünyada neler olup bittiğini ve bunu bilmeniz çok önemli. Yani Ülkemizin bakış açısından kendinizi bir nebze olsun kurtarıp dünya vatandaşı gibi olayları izlemenizi öneriyorum. Global ekonomide iş yapmak için bunu yapmanız şart. Bu kendinizi dünyaya doğru anlatabilmeniz için gerekli. Teknoloji ile iç içe olun ve teknolojiyi çok iyi kullanın. Her gün daha çok globalleşen bir dünyada, global bir oyuncu olmak istiyorsanız, büyük düşünmelisiniz. Kendinizi aşmayı görüşünüzü genişletmeyi başarabilmelisiniz. Seveceğiniz ve mutlu olabileceğiniz bir iş kurun. Öncelikle ne istediğinizi çok iyi bilmeli, yolunuzu ve hedeflerinizi iyi belirlemek zorundasınız. Çevrenizdeki fırsat ve tehditlerin farkında olun. Bu bilinçle kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi bilerek yol haritanızı çizin. Hedefinizi gerçekleştirmek için çok çalışın. Günümüz iş ortamı acımasız ve rekabetçi. Bu nedenle özgüven ve daha önemlisi kendini sürekli geliştirmek de başarıya giden yolda olmazsa olmazlardan” ifadelerini kullandı.
Genç girişimcilere her zaman işlerinde heyecanlı ve çalışkan olmalarını tavsiye eden, işadamının herkese karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden GTO Başkanı Eyüp Bartık, şunları söyledi:
“İşadamı; ailesine, yakın çevresine, çalıştırdığı işçilere kısacası herkese karşı sorumludur. Onun için işadamı attığı her adımı düşünerek atması gerekir ve o sorumluluk bilincinde hareket etmesi gerekir. İnsan kaynağınıza çok önem verin. Firmalarınızda nitelikli insanlar çalıştırın. Bu kişiler her zaman sizlere kazandıracaktır. Ayrıca çalıştırdığınız kişiyi iyi tanıyın ve ona göre ona pozisyon verin. Çünkü herkesin farklı meziyetleri olabilir. Yapacağınız işleri en iyi şekilde yapmaya çalışın. Öncelikle kendinize bir sektör seçin ve ona yoğunlaşın. Birçok sektörde faaliyet göstermektense seçtiğiniz bir sektörde en iyisi olmaya çalışın. Yapacağınız projeleriniz nitelikli ve farklı projeler olsun. Eğer böyle projeler geliştirebilirseniz kaynak bulmakta sorun yaşamazsınız.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.