HASANOĞLU KÖYÜ’NE CEM EVİ YAPTIRILDI

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu Köyü’ne vatandaşların yardımlarıyla cem evi yaptırıldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
HASANOĞLU KÖYÜ’NE CEM EVİ YAPTIRILDI






Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu Köyü’ne vatandaşların yardımlarıyla cem evi yaptırıldı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Hasanoğlu Köyü Muhtarı Mahmut Karasu, “Tamamı Alevi olan Hasanoğlu köylüleri olarak bu güne kadar köyümüzde bir cem evimizin olmaması nedeniyle biz köylüler olarak bir araya gelip köyümüze bir cem evi yaptırma kararı aldık ve kendi aramızda topladığımız paralarla köyümüze bir cem evi yaptırdık. Hasanoğlu köylüleri olarak kendi aramızda topladığımız 120 TL ile köy meydanı olarak kullandığımız boş arazi üzerine içerisinde 1 muhtarlık odası, erkek-kadın olmak üzere 2 ayrı geniş oda, 1 mutfak ile 1 morgdan oluşan bir cem evi inşaatına başladık. Cem evi olarak inşaatına başlayıp tamamladığımız Hasanoğlu köyü cem evimizi gerektiğinde taziye evi olarak da kullanacak şekilde tamamladık. Hasanoğlu Köyü cem evi inşaatına yardımlarda bulunanlara Hasanoğlu Köyü halkı adına ve köy muhtarı olarak teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Hasanoğlu köyü Muhtarı Karasu, önümüzdeki günlerde bir tören düzenleyerek Hasanoğlu Köyü Cem Evi’nin açılışını yapacaklarını ve bölgedeki tüm Alevi ve Sünni vatandaşları da davet edeceklerini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.