‘HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NE DAVUL ZURNALI KUTLAMA

Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), 4 Ekim ‘Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenledi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
‘HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’NE DAVUL ZURNALI KUTLAMA






Doğayı Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO), 4 Ekim ‘Hayvanları Koruma Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Akın Özdemir Parkı’nda davul zurna eşliğinde yapılan etkinliğe, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ile Ekinfen ve Bilfen Koleji öğrencileri de katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Arıkan, dünya üzerinde her canlının yaşama hakkının olduğunu ancak insanların güçlü olmasından dolayı acımasız davrandığını ifade ederek, “Bu hayvanlar zaman zaman ne kadar saldırgan olsa da yaşama hakları var. Hayvanlar saldırganlığı içgüdüsel olarak yapıyor. Aç insan da saldırır. İhtiyacı olana sahip çıkmak lazım bunu da hayvan severler sayesinde yapıyoruz” dedi.
Bilfen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Berkehan Davran ise günün anlamını belirten konuşmasında sokak hayvanlarının sayısının çok fazla olduğunu ve bu hayvanların beslenmesi ve barınmasının bir belediye ya da bir kişi için çok ağır bir yük olacağını söyledi. Davran, “Biz Bilfen Lisesi olarak bu konuya gereken önemi vermemiz gerektiğini düşündük. Okulumuzda bağış toplayıp hayvan barınaklarına çeşitli yardımlarda bulunduk. Barınakları ziyaret edip hayvanların alınıp evlerde bakılmasına teşvik ettik” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.