HER ÇOCUK İKİ KEZ ORTA KULAK İLTİHABI GEÇİRİYOR

Uluslararası Kulak Cerrahisi ve Bilim Derneği Başkanı Prof.

19 Kasım 2013 Salı 00:00
HER ÇOCUK İKİ KEZ ORTA KULAK İLTİHABI GEÇİRİYOR






Uluslararası Kulak Cerrahisi ve Bilim Derneği Başkanı Prof.Dr. Nuri Özgirgin, sağlıklı bir çocuğun yaşamı boyunca en az iki kere orta kulak iltihabı geçirdiğini söyledi.
Orta kulak iltihabının özellikle çocuklarda sıkça rastlanan bir durum olduğunu ifade eden Prof.Dr. Nuri Özgirgin, şöyle konuştu: "Sağlıklı bir çocuk yaşamında en az iki kere orta kulak iltihabı geçirir. Tabi bu bizim için sorun değil çünkü günümüz antibiyotikleriyle tedavi edilebiliyor. Bunların dışında tedavi edilemeyen bir grup var ki, asıl sorun burada. Bunların sayısı azımsanacak seviye de değil."
ÖZEL GELİŞTİRİLMİŞ SIVILAR
İşitmenin özelliğinin korunması için yapılan cerrahi yöntemlerin hastanın yaşam lüksünü olumsuz etkilediğini söyleyen Prof.Dr. Özgirgin, şunları söyledi: "İşitmenin korunması ya da yeniden sağlanması için yapılan uygulamalarda kemikçik protezleri, kulak zarı yerleştirmeleri hastanın lüksüne engel tekniklerdir. Bunların yerine özel geliştirilmiş sıvılarla daha iyi sonuç elde edilebilir."
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.