İSMAİL DEDE BALTAYLA GÜNDE 1 TON ODUN KIRIYOR

Bursa’da 37 yıldır odun kırarak geçimini sağlayan 77 yaşındaki İsmail Dayan, gençlere taş çıkartıyor.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
İSMAİL DEDE BALTAYLA GÜNDE 1 TON ODUN KIRIYOR






Bursa’da 37 yıldır odun kırarak geçimini sağlayan 77 yaşındaki İsmail Dayan, gençlere taş çıkartıyor.
Soğanlı Odun Pazarı’nda günde yaklaşık 1 ton odun kıran İsmail Dayan, elinde baltayla ekmek parası kazanıyor. 15 yıl önce eşini kaybeden Dayan, ilerleyen yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına sabahtan akşama kadar odun kırıyor. Elinden bırakmadığı baltadan dolayı avuçları nasır tutan ihtiyar delikanlı, işlerinin yoğunlaşacağı günleri bekliyor. Kış bitene kadar odun deposu ile anlaşması olduğunu belirten Dayan, sabahtan akşam kadar mesleğini severek yaptığını söyledi.
Devletin yaşlılara verdiği ihtiyarlık maaşını almadığını belirten Dayan, bu mesleği severek yaptığını ifade etti. Odunculuğun zor olmadığını, sadece sabır istediğini belirten Dayan, “Sabahın erken saatlerinde iş başı yapıyorum. Odunları yukarı atmak işi geciktiriyor. Bu işe alışmışım. Bugün işe yeni başlasam belki zor gelir ama eskiden beri bu işi yaptığım için gözümde büyümüyor. Kışın 3-4 ay buraya gelerek odun kırıyorum. Yaz aylarında ise uzmanların tavsiyelerine uyarak güneşe çıkmamak için köyümdeki evimde dinlenmeye çekiliyorum. Küçük tarlamda ektiğim sebze ve meyvelerle uğraşıyorum” dedi.
İş beğenmeyen gençlere sitem eden Dayan, “Ben hayatımda kahveye çıkıp oturmadım. Bir arkadaşla çay içmek için kısa süreliğine gittiğim olmuştur. Yalnız iş yok diye kahvede oturmam. Bu memlekette herkes karnını doyuracak bir iş bulur” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.