İstanbul'da hafta sonu kahvaltı zulmü; 11 KM'yi buldu

İstanbullu vatandaşların hafta sonu kahvaltı keyfi boğaz boyunca izdihama dönüşüyor. Uyanık değenekçiler cumartesi pazar günü mafya kesiliyor.

06 Mayıs 2018 Pazar 08:16
İstanbul'da hafta sonu kahvaltı zulmü; 11 KM'yi buldu






İstanbul'da hafta sonu kahvaltı kuyruğu; 11 KM'yi buldu

Hafta içi yoğun iş hayatının stresini atmak, ailesiyle birlikte boğazda kahvaltı için yola çıkan vatandaşların oluşturduğu izdiham kilometrelerce sürüyor. Her hafta sonu yaşanan yoğun trafik öğle saatlerine kadar devam ediyor. 

Özellikle Boğaz’da açık büfe kahvaltıya akın ediyor. Ancak trafik yoğunluğu nedeniyle Boğaz havası yerini egzoz dumanlarına bırakıyor. Ortaköy’den başlayan araç kuyruğu, Emirgan’a kadar 11 kilometre uzuyor. Emirgan sahili boyunca yaşanan otopark talebi nedeniyle, araç başına 10 TL alan değnekçiler bayram ediyor. Çevre mahalleler bile açık otoparka dönüşüyor

SAHİL YOLUNDA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELİYOR

İstanbullu'nun hafta sonu Boğaz’da kahvaltı tutkusu, sahil yolunda trafiği durma noktasına getiriyor. Boğaz’ın her iki kıyısını da tıkabasa dolduran vatandaşların gözde mekânlarının başında Emirgan geliyor. Hafta sonları araç kuyruğu kilometrelerce uzarken, Sarıyer-Ortaköy arasındaki mesafeyi her iki yönde de kat etmek saatlere mal oluyor. Gazete Habertürk'ten Akıncan Abadan'ın haberi...

Kahvaltıcıların yoğunlaştığı bölgede trafik durma noktasına geliyor. Bir yandan park yeri arayan sürücüler, diğer yandan değnekçilerin yol gösterme uğraşı derken; Emirgan’da tam bir kaos yaşanıyor. Biz de bu soluğu Emirgan’da alarak yaşanan bu karmaşayı drone ile görüntüledik.


EGZOZ KOKUSU EŞLİĞİNDE KAHVALTI

Emirgan Korusu’nun ziyaretçileri, Boğaz’da kahvaltı keyfi yapmak isteyenler ve balıkçılar nedeniyle Emirgan, “İğne atsan yere düşmez” deyimini akıllara getiriyor. Deniz yolunun yanı sıra Ortaköy sahil yolu, Baltalimanı Çayır Caddesi üzerinden ve İstinye’den sahile inerek ulaşmanın mümkün olduğu Emirgan’da trafik arapsaçına dönüyor. Vatandaşların özel araçlarıyla bölgeye ulaşma çabası sahil yolunda trafiği kilitliyor.

Ortaköy girişinden başlayan uzun kuyruklar, yaklaşık 11 kilometre boyunca uzanıyor. Trafiğin durduğu nokta olan kahvaltıcılar bölgesinde ise temiz hava almak için kendini dışarı atan vatandaşlar uzun süre trafikte kalarak egzoz dumanı solumak zorunda kalıyor.

DEĞNEKÇİLER İŞ BAŞINDA 

Yoğun talep nedeniyle araçlarına yer bulamayan sürücülerin üzerinden para kazanan değnekçiler ise işin bir diğer boyutu. Tüm ara sokaklar ve çıkmaz sokaklar değnekçiler tarafından ele geçirilmiş durumda. Araç başına 10 TL talep eden değnekçiler, kalabalık nedeniyle başını kaşıyacak zaman bulamıyor. Kendi ‘alanları’ dolan değnekçiler, araçları başka değnekçilerin bölgelerine yönlendiriyor.
Otopark sorunu o kadar ciddi boyutlara ulaşıyor ki sadece Emirgan değil çevre mahalleler de adeta açık otopark yeri olarak kullanılıyor.

Son Güncelleme: 06.05.2018 05:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.