İZMİR’DE DEVELİ EYLEM

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri, İstanbul’da SGK binası önünde kendileri için kıldıkları gıyabi cenaze namazının ardından İzmir’de seslerini duyurmak için, ‘deve inadın tutsun’ sloganıyla deve yürüterek eylem yaptı.

17 Kasım 2013 Pazar 00:00
İZMİR’DE DEVELİ EYLEM






Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri, İstanbul’da SGK binası önünde kendileri için kıldıkları gıyabi cenaze namazının ardından İzmir’de seslerini duyurmak için, ‘deve inadın tutsun’ sloganıyla deve yürüterek eylem yaptı. Hizmet yılı ve pirim günü dolmasına rağmen emeklilikte yaşı bekleyenlerin oluşturduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için İzmir’de ilginç eylem gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan platform üyelerine CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Mehmet Ali Susam ve Hülya Güven de destek verdi.
Taleplerinin ‘erken emeklilik isteği’ olarak nitelendirilmesine tepki gösteren üyeler adına basın açıklaması yapan platform başkanı Methi Bıkmaz, konunun bir sosyal sorun olduğunu dile getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Mart ayında görüşme yaptıklarını hatırlatan Bıkmaz; şöyle konuştu: “Bakanımız bize sağlık problemi olmasına rağmen görüşmüş ve bizlere hak vermiştir. Hatta bakanımızda kamuoyuna bu arkadaşların isteklerinin erken emeklilik olmadığını duyurmuştu. Saygı duyduk, umut ettik ancak hâla umutla bekliyoruz. Görüşmenin üzerinden 8 ay geçti”
“OYUNDA KURAL DEĞİŞTİRİLMEZ”
Yaşadıkları sorunun aile bölünmelerine neden olduğunu dile getiren Bıkmaz; şunları söyledi: “İş hayatımızda başladığımız şartlara göre kendimizi planlarken, bir çoğumuz maçın ortasında ve sonuna yaklaşmışken kural değiştirilmiş ve bu şekilde mağdur edilmiş kişileriz. Planlarımızın bozulması sosyal ve psikolojik bir sıkıntıya yol açmıştır. İleri yaşlarına merdiven dayamış kişileriz.”
Basın açıklamasının ardından platform üyeleri, Karabağlar’dan getirilen iki deveye binerek, ‘Deve inadın tutsun’, ‘senelerin işçisi bitsin artık çilesi’ sloganları eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.
Grup daha sonra olaysız dağıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.