KARŞIYAKALI HAYVANSEVERLER TAY PARK’TA BULUŞTU

Karşıyaka Belediyesi 4.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
KARŞIYAKALI HAYVANSEVERLER TAY PARK’TA BULUŞTU






Karşıyaka Belediyesi 4.’üncü Can Dostum Şenliği Mavişehir Tay Park’ta gerçekleştirildi.
Yarışmalar, tanıtımlar, gösteriler ve müziklerle renklenen şenlikte, can dostların sıcaklığı şenliğe katılanların büyük ilgisini çekti.
Sevimli dostların doğamızın bir parçası olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bizler de bu doğanın bir parçasıyız. Ayrı düşünülemez. Avrupa ülkelerindeki gibi olmayı istiyorsak oradaki gibi yasalar olmalı. Hayvan sahiplenen, onu sokağa terk edememeli. Bizleri en çok üzen konu hayvanların sokaklarda yaşamasıdır. Onların barınakları, yuvaları olmalı. Bunun için mücadele etmeliyiz“ dedi.
CEVAT DURAK: HAYVAN MEZARLIĞI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Karşıyaka Belediyesi olarak hayvanların korunmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Durak, “Göreve geldiğimde çok yetersiz koşullarda, özel bir kişinin himayesinde barınak vardı. Alanı yenileyip modern hale getirdik. Ekiplerimizi kurduk, ekipmanlarımızı aldık. Ancak barınaklarımızı daha da güzelleştireceğiz. Hayvansever dostlarımızın en büyük talebi olan hayvan mezarlığı için çalışmalarımız sürüyor. Yamanlar Dağı’nda yaban hayvanların artması için sülün ve keklik üretimimiz sürüyor. Önümüzdeki yıl onları doğaya bırakacağız. Tay Park 13 bin metre karelik alanda çocuklarımıza hayvan sevgisi kazandıracak donanıma sahip. Buraların konuta açılmadan yeşil kalmasını istiyoruz. Bu bölgede inşaat yoğunluğu artmamalı. Bizler yasal ortamda mücadelemizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın da haklı eylemleri oluyor “diye de ekledi.
SERDAR AKTOP: DOĞANIN KORUNMASI GEREKİR
Klinesyen Veteriner Hekimleri Derneği Klivet İzmir Şube Başkanı, Veteriner Serdar Aktop da konuşmasında hayvanların korunmasına yönelik yapılması gerekenleri anlatarak, “Doğanın tüm canlılarla birlikte korunması gerekir. Karşıyaka Belediyesi’nin sokak hayvanlarının korunmasına yönelik mücadelesini görüyoruz. Bu konuda destek olan Belediye Başkanı Cevat Durak’a hayvan dostları adına teşekkür ediyoruz“ dedi.
Konuşmalardan sonra Başkan Durak stantları gezdi. En büyük ilgi ise Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından açılan sahiplendirme standında oldu. Barınakta bulunan yavru köpek ve kediler yeni yuva bulması için alana getirildi. Karşıyaka Belediyesi’nin sokakta bulup arama kurtarma amacıyla eğitime aldığı Rüzgar adlı köpekte gösteri yaptı.
Şenlikte, Pazar günü ise çocuklara yönelik atık pet şişelerden hayvan heykeller yapılması, dans gösterileri ve farklı animasyonlar gerçekleşecek. Alana kurulan şişme oyun parkı da çocuklara hizmet verecek.
PANELDE HAYVAN HAKLARI ANLATILDI
Can Dostum Şenliği kapsamında “Dünya Hayvanları Koruma Günü Paneli” gerçekleştirildi. Tay Park’ta gerçekleşen panele konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, Hayvanları Koruma Vakfı 2. Başkanı Funda Ersoy, Klivet İzmir Şube Başkanı Serdar Aktop ve İzmir Veteriner hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir katıldı.
Toplantıda sokağa atılan hayvanların önlenmesi, sahipli hayvanların da eziyet görmemesi için önlemler alınması, yasal düzenlemelerin yeterli hale gelmesi anlatıldı. Vatandaşlardan gelen sorulara da cevap veren konuşmacılar hayvan sever sayısının artması gerektiğini vurgulayıp, “Doğada onlarla birlikte varız. Canlılardan biri yok olursa doğanın dengesi bozulur. Onları korumalıyız“ uyarısında bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.