KARTAL BELEDİYESİ KURBAN ALANLARI HALKIN HİZMETİNDE

Kartal Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı için hazırlıklarını tamamladı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
KARTAL BELEDİYESİ KURBAN ALANLARI HALKIN HİZMETİNDE






Kartal Belediyesi, yaklaşan kurban bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Kartal Belediyesi tarafından hazırlanan alanlarda kurbanlıklara Kartal halkı kolaylıkla ulaşım sağlıyor. Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, düzenli olarak kurbanlıkların bulunduğu alanları temizliyor. Türkiye’nin her tarafından getirilen kurbanlıklar, Kartal Belediyesi tarafından hazırlanmış steril alanda bakılıyor. Kurbanlıklarını getirmiş vatandaşların su ve diğer ihtiyaçları Kartal Belediyesi tarafından karşılanıyor.
KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARINA ULAŞIM ÇOK DAHA KOLAY
İstanbul Anadolu yakasında oturan tüm vatandaşlar, Kartal’da yeni kurulan kurban satış ve kesim alanına çok daha kolay ve hızlı ulaşabilecek. Kuran kesim ve satış alanları, Yunus Mevkii Eczacıbaşı Arazisi (Kartal Yunus mevkiinde eski çimento fabrikası yanı), Eski Oto Pazarı Arazisi, Cevizli Mevkii Belediye Arazisi’nde (Cevizli Saraylar Caddesi) bulunuyor.
KESİMHANELERDE EN SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK
Kartal’da kurulan kurban satış ve kesim alanlarında, raylı sistemiyle çalışan mobil kesim ünitesi yer alacak. Vatandaşlar, pazardan aldıkları kurbanlıkları aynı alan içinde yer alan kesim ünitelerinde uygun koşullarda ve zahmetsiz bir şekilde kesebilecek. Kurban kesiminin doğru yöntemlerle yapılması ve herhangi bir sağlık probleminin yaşanmaması için kesim işlemi usta kasaplar tarafından yapılacak.
VETERİNERLER GÖREV BAŞINDA
Kartal’ın kurban satış ve kesim alanlarında Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kurbanlık hayvanlar muayene ediliyor. Kurbanlıklar denetlenerek, verilen rapor sonucuna göre belirlenen alanlara girmelerine izin veriliyor. Kontrolü yapılmayan ve kulaklarında küpe olmayan kurbanlıklar alana alınmıyor. Kartal Belediyesi Zabıta ekipleri de kurban satış alanlarında hazır bulunuyor.
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kurban satış ve kesim yerlerinde 1 Ekim’de başladığı denetimlerine kurban bayramı süresince de devam edecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.