Kasnaktan çantaları ile Amerika’da ödül aldı

New York'ta bu yıl 12'nci kez düzenlenen  Uluslararası Çanta Tasarım Yarışması Independent Handbag Designer Awards yarışmasında, Türk öğretim üyesi Gizem Yücelen ödül aldı.

31 Temmuz 2018 Salı 20:38
Kasnaktan çantaları ile Amerika’da ödül aldı






Kasnaktan çantaları ile Amerika’da ödül aldı

Amerika'da düzenlenen ve çok sayıda ülkeden özgün tasarımcıların eserleriyle katıldığı yarışmada Okan Üniversitesi öğretim görevlisi Gizem Yücelen ödülle döndü. İstanbul Okan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Gizem Yücelen, kasnaktan yola çıktığı özgün çanta markası Hooop the Bag ile Amerika'da ödül aldı. Yücelen, New York'ta 12.'si düzenlenen Uluslararası Çanta Tasarım Yarışması Independent Handbag Designer Awards'da, The UBM Best Handbag in Overall Style and Design kategorisinde birinci oldu. Yücelen'e birincilik getiren çanta sirk çadırından ilham alıyor. Çantanın sapı ise çizgili baston şekerini andırıyor.


Gizem Yücelen'e ait Hooop the Bag, 28 ülkeden 1500'den fazla tasarımcı arasında finale kalan tek Türk tasarımdı. Yücelen'in birinci olan çanta tasarımı ödül töreninin ardından New York Times'a da haber oldu.

Yücelen markanın hikayesini anlatırken "Hooop the Bag, herkesin aşina olduğu geleneksel kasnak malzemesinden yola çıkarak, daha önce hiç görülmemiş çanta tasarımları yaratan marka ilhamını büyükannelerimizin mirasından alarak, geleneksel dokuları günümüz ruhuyla yorumluyor. Her biri tamamen el yapımı Hooop the Bag çantaların en önemli misyonu, seri üretim ve makineleşmenin karşısında el işçiliğinin değerini hatırlatmak. 2016 yılında ilk yaz koleksiyonunu çıkaran marka, bu koleksiyonu sonrasında çıkardığı çeşitli koleksiyonlarla 2017 yılında Milano Tasarım Haftası'nda ürünlerini sergileme fırsatı buldu. 2017 Eylül ayında katıldığı Tasarım Tomtom Sokakta etkinliğinde Tescilli Markalar Derneği tarafından Özgün Ürün Tasarımı ödülüne layık görüldü" diyor.

Son Güncelleme: 31.07.2018 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.