KAYMAKAM ŞAHİN, KÖY OKULLARINI VE SAĞLIK OCAKLARINI ZİYARET ETTİ

Muş’un bulanık ilçe Kaymakamı Ömer Şahin, beraberindki yetkililerle birlikte ilçeye bağlı köy okulları ile sağlık ocaklarında incelemelerde bulundu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KAYMAKAM ŞAHİN, KÖY OKULLARINI VE SAĞLIK OCAKLARINI ZİYARET ETTİ






Muş’un bulanık ilçe Kaymakamı Ömer Şahin, beraberindki yetkililerle birlikte ilçeye bağlı köy okulları ile sağlık ocaklarında incelemelerde bulundu.
Kaymakam Şahin, beraberinde ilçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ, Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi ile birlikte ilçede köy ve beldelerdeki okul ve sağlık ocaklarında incelemelerde bulundu.
Okulları inceleyen Kaymakam Şahin, 2013-2014 eğitim öğretim yılında sorunsuz bir yıl geçirmeleri için yerinde görmek istediklerini söyledi. Kaymakam Şahin, "Devlet olarak amacımız her çocuğumuza eğitim öğretim için gerekli olan tüm imkanları sağlamaktır. Özellikle taşımalı ve yatılı öğrencilerimize bir emanet şuuruyla bakıyor. Onlara ailelerinin eksikliğini yaşatmadan devletin şefkat elini göstermeye gayret ediyoruz. Bugün yeni açılan öncelikli olarak tüm lise ve ilköğretim kurumlarımızı ilgili müdürlerimizle birlikte ziyaret ederek yeni açılan eğitim öğretim yılına hep birlikte güzel bir başlangıç yapmak istedik. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalar bu yıl da inşallah devam edecek. Valiliğimizin ve Kaymakamlığımızın hem yatırım anlamında hem de eğitimin içeriğinin kalitesi anlamındaki çalışmaları artarak devam edecektir" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ ise, okullarda fiziksel şartlar itibariyle kimisi çok iyi olduğunu, kimisi imkansızlıklar nedeniyle durumlarının iyi olmadığını ifade ederek, “Bununla beraber okul aile birliklerimizin daha aktif hale gelmesi, daha bilinçlenmesi gerekir. Biz okul müdürlerimizle ve idarecilerimizle yapacağımız toplantıda dile getireceğiz. Okul aile birliklerinin okullarını sahiplenmesi lazım. Yani sadece çocuğunu okula göndererek, veli toplantısından veli toplantısına gelip çocuğunun durumunu değerlendirmekten ziyade oturup o okulun nasıl daha güzel hale getirebiliriz, nasıl güzelleştirebiliriz, onu konuşacağız. Köy okullarımızı gerekirse mezralarımıza varıncaya kadar tüm okullarımıza gitmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kaymakam şahın, gerçekleştirilen her okul ziyaretinde bütün öğrencilere kalem ve defter hediye etti. Kaymakam Şahin, okul ziyaretlerinin ardından Rüstemgedik beldesinde bulunan sağlık ocağını ziyaret ederek beldede bulunan hastalar hakkında bilgi aldı. Sağlık ocağında incelemelerde bulunarak hastalarla sohbet eden kaymakam Şahin, sağlık personellerinin sorunlarını dinledi. İncelemelerde sonra Sarıpınar beldesi sağlık ocağını ziyaret eden Kaymakam Şahin, burada da personellerinin sorunlarını dinledi. Yapılan gezilerin ardında İlçe Sağlık Grup Başkanı Rıdvan Selvi, sağlık ocakları hakkın da Kaymakam Şahin’e bilgi verdi. Kaymakam Şahin ve beraberindekiler, ziyaretlerin ardından ilçeye döndü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.