KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YIKIMLAR BAŞLADI

Düzce’de 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli binaların yıkılmasına başlandı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YIKIMLAR BAŞLADI






Düzce’de 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında riskli binaların yıkılmasına başlandı.
Kentsel dönüşüm kanunu kapsamında Düzce’de binalarının risk tespiti çalışmaları yapılarak işlemler başlatıldı. Yapıların tespit çalışmalarının sonucunda “riskli” olarak tespit edilen binaların sahipleri tarafından yıkım çalışmaları yapılmaya başlandı. Diğer binaların da ilgili kurumlarla yapılacak yazışmalar sonrasında yıkımları bina sahipleri tarafından yapılacaktır.
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Kanunun amaçlarının daha iyi anlaşılması için Müdürlüğümüz personelleri ve lisanslı firma temsilcileri tarafından halka sürekli bilgi verilmektedir. Yapılan bilgilendirme çalışmaları sonucun da İlimizde kentsel dönüşüme olan ilgi her geçen gün artmaktadır. 6306 sayılı Kanun Kapsamında devlet tarafından verilen imkanlardan da yararlanarak oturdukları konutlarını ya da işyerlerinin tespitini yaptırmak isteyen vatandaşların öncelikle Bakanlığımızca yetkilendirilen lisanslı kuruluşlar aracılığı ile tespit yaptırılması gerekiyor. Riskli olarak tespit edilen bina sahiplerine kira yardımı ya da bankalardan kullanacakları konut yada işyeri yapım kredilerine faiz desteği olanakları sağlanmaktadır. Ayrıca konutta kiracı olarak oturanlara da taşınma yardımı yapılmaktadır. Kentsel Dönüşüm hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler Müdürlüğümüze şahsen ya da 524 58 27 numaralı telefonla ulaşabilirler. İsterlerse Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hattından da sorulara cevap bulabilirler” denildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.