KIŞLIK KURUTMALAR HAZIR

Muğla’da yerleşik halkın yaz sezonunda ürettiği sebzeleri ipe asarak kış sezonunda yemek için kuruttuğu kurutmalar evlerden sonra manavlarda da yerini aldı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
KIŞLIK KURUTMALAR HAZIR






Muğla’da yerleşik halkın yaz sezonunda ürettiği sebzeleri ipe asarak kış sezonunda yemek için kuruttuğu kurutmalar evlerden sonra manavlarda da yerini aldı. Muğla Pazaryerindeki tezgâhlarda yerini alan kurutmalıklara daha çok Muğla dışından gelen vatandaşlar ilgi gösteriyor. Pazaryeri esnafından Ümmühan Helvacı, Muğla’ya özgü kurutmaların özellikle Perşembe pazarı gelen yabancılar tarafından rağbet gördüğünü söyledi.
Helvacı, “Kışlık kurutulmuş bakliyatlarımızı manav sergilerimizde yer açtık. Kurutulmuş dizilerimizdeki ürünler yaş olarak geliyor ve biz kendimiz burada kurutarak diziyoruz. Biz bu ürünleri sadece Muğla’nın havasında kurutarak müşteriye sunuyoruz. Kurutulmuş ürünleri genellikle turistler ve Muğla dışından gelen vatandaşlar tercih ediyor. Muğlalılar çeşitli yaş sebzeleri kendileri diziyor. Ben kış boyunca kurutulmuş bamya, fasulye, patlıcan, biber, börülce ve domates satıyorum. Vatandaşlar kışın bu ürünlere rağbet ediyor. Bu Muğla’mıza özgü bir gelenek ve geleneklerimizden vazgeçmeyiz” dedi.
Kurutulmuş sebzelerin dizisi 5 TL’den satılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.