KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 34. DÖNEM İTFAİYE ERLERİNİN SERTİFİKALARINI VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 34’üncüsü de tamamlandı.

21 Ekim 2013 Pazartesi 00:00
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 34. DÖNEM İTFAİYE ERLERİNİN SERTİFİKALARINI VERDİ






Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimlerinin 34’üncüsü de tamamlandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden Kocaeli’ye gelen itfaiye erleri iki hafta boyunca eğitim gördüler. İtfaiye erleri aldıkları eğitimden memnun olarak memleketlerine döndüler. Eğitimleri tamamlanan itfaiyecilere çeşitli teçhizatlar hediye edildi.
Sekapark Otel’de düzenlenen programda eğitimleri tamamlanan 30 kişilik grup sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek, İtfaiye Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, İdari İşler Şube Müdürü Eyüp Karaaslan ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı. Programda konuşan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek, itfaiye eğitimlerinin önemli olduğunu vurguladı. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek, Kocaeli’deki tüm okullarda çocuklara yangın eğitimi verildiğini söyledi.
Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki uygulama platformunda gerçekleştirildi. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.
Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.
Duman simülatörüne giren ekip, parfin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.