Konya ve Çorum'da zincirleme kaza; 1 ölü 25 yaralı var

Konya Afyon yolunda meydana gelen zincirleme kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken yaralanan 18 vatandaş hastanelere kaldırdı. Çorum'da meydana gelen zincirleme trafik kazasında ise 7 kişi yaralandı

25 Ocak 2018 Perşembe 00:42
Konya ve Çorum'da zincirleme kaza; 1 ölü 25 yaralı var






Konya ve Çorum'da zincirleme kaza; 1 ölü 25 yaralı var


Konya’da otobüs, midibüs, tır ve otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

Kaza, saat 20.40 sıralarında Konya Afyonkarahisar Karayolu Ilgın ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Afyonkarahisar istikametinden Konya’ya seyir halinde olan A.C.S. idaresindeki 42 GN 733 plakalı tır, kar yağışı, tipi ve buzlanma dolayısıyla kontrolden çıkarak devrildi. Yolda seyir halinde olan Tunahan Uyanık (43) idaresindeki 41 AC 008 plakalı otomobil de kaza yapanlara yardım etmek için yol kenarında durdu.

 Arkadan gelen ve sürücüsünün ismi alınamayan 68 S 3021 plakalı midibüs kazayı fark ederek kayarken, A.K. idaresindeki 33 CFU 91 plakalı yolcu otobüsü duramayarak 68 plakalı midibüse çarptı. Midibüs de sürüklenerek kaza yapanlara yardım etmek için duran otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobilde bulunan 5 yaşındaki Eslem Sena Uyanık araçtan fırlayarak ağır yaralandı. Kazada yaralanan 20 kişi Kadınhanı ve Ilgın Devlet Hastanesi ile Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayı yara almadan atlatan otobüsteki bir yolcu, “Biz geldik, tır yolun ortasında duruyordu. Biz sağa doğru kaçtık. Sonra yolu izliyordum, yaralıları gördüm, biz de yardıma koştuk, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yedek otobüs gelecek, devam edeceğiz” dedi.

Yaralanan çocuk kurtarılamadı

Kaza yerinde yardım etmek için duran ailenin 5 yaşındaki çocuğu Eslem Sena Uyanık ise Kadınhanı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada müdahale edilen ağır yaralı çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.,

KAZADA YARALANAN VATANDAŞ KÖPEĞİNİ YANINDAN AYIRMADI

Çorum’da aşırı buzlanma ve kar yağışı nedeniyle 7 otomobil, 2 tır, 1 tanker ve 1 yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında 7 kişi yaralandı.


Edinilen bilgilere göre kaza Sungurlu-Çorum karayolu Koparan mevkiinde meydana geldi. Sungurlu’dan Çorum istikametine seyir halinde olan 55 ALY 11 otomobil, aşırı buzlanma ve kar yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Otomobilin ardından kaza yerine gelen diğer araçlar da kontrolden çıkarak birbirine girdi. 7 otomobil, 2 tır, 1 tanker ve 1 yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada Nahide Koçak, Uğur Koçak, Niyazi Koçak, Arif Koçak, Necmettin Koçak, Dursun Ali Türkmen ve henüz ismi öğrenilemeyen bir kişi daha yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Sungurlu Devlet Hastanesi ve Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Kaza nedeniyle Sungurlu-Çorum istikameti yaklaşık 2 saat trafiğe kapanırken, kaza yapan araçlar çekiciler vasıtasıyla olay yerinden kaldırıldı. Karayolları ekiplerinin buzlama ve kar temizleme çalışmasının ardından kapanan yol tekrar açılarak trafik tekrar normale döndü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.