KURBANLIK KOYUNLARI HAMİLE ÇIKTI

İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Işıkkent Kurbanlık Hayvan Pazarı’nda Mehmet Şerif İncu adlı satıcının müşteriye sunmak için satın aldığı koyunlar hamile çıktı.

12 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
KURBANLIK KOYUNLARI HAMİLE ÇIKTI






İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Işıkkent Kurbanlık Hayvan Pazarı’nda Mehmet Şerif İncu adlı satıcının müşteriye sunmak için satın aldığı koyunlar hamile çıktı. Satın aldığı koyunların neredeyse tamamı hamile çıkan İncu mağdur durumda olduğunu belirtti.
Kurban Bayramı dolayısı ile İzmir’deki Bornova Işıkkent Hayvan Pazarı’na satış yapmak için Van’dan gelen Mehmet Şerif İncu, koyunlarının hamile çıkmasının şokunu yaşıyor. Oldukça mağdur durumda olduğunu belirten İncu, kendisine kısır diye satılan hayvanların kısa bir süre önce hamile olduğunu anladığını, dün gece de yavruladığını belirtti. İncu: “Bana kısır diye satılan hayvanlar hamile çıktı. Ben daha önce bu hayvanlardan yaklaşık yirmi beş tane sattım. Durumu bilmeden sattığım hayvanlardan dolayı vicdan azabı duyuyorum, günaha girmek istemiyorum. Sattığım hayvanlardan dolayı mağdur duruma düşen müşteriler de buradan başka bir hayvan ya da parasını alabilir.” dedi.
Satın aldığı hayvanların tamamına yakını hamile çıkan ve yaklaşık olarak 30 bin Türk Lirası zararda olduğunu söyleyen İncu: “Buradan memlekete nasıl döneceğimi bile bilmiyorum. Zarara uğradığım meblağ, edemediğim kar ve sattığım hamile koyunlardan ötürü duyduğum vicdan azabımla dönmeyi istemiyorum. Yetkililerden ricam, kurbanlık hayvanlar satışa sunulmadan önce denetimden geçirilsin, dini olarak da etik olarak da kurbanlık niteliği olabilecek hayvanlar pazarda yer alsın. Kimse de benim gibi mağdur olmasın.”açıklamasını yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.