MANİSA’DA HEMŞERİ DERNEKLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

Manisa Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle “Manisa’dayız Manisalıyız” sloganıyla düzenlenen 2.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
MANİSA’DA HEMŞERİ DERNEKLERİ FESTİVALİ BAŞLADI






Manisa Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle “Manisa’dayız Manisalıyız” sloganıyla düzenlenen 2. Hemşeri Dernekleri Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.
Kortej Yürüyüşü öncesinde Ulupark Gösteri Havuzu’nda festivale katılan derneklerin kendi yörelerinin müzik eşliğinde su perdesinde tanıtılması görsel şölen oluşturdu. Ulupark’ta başlayan kortej yürüyüşüne Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Fen İşleri Müdürü Cem Çöllü, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile birlikte dernek başkanları, yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kortej yürüyüşü öncesinde Ulupark Gösteri Havuzu’nda festivale katılan derneklerin kendi yörelerinin müzik eşliğinde su perdesinde tanıtılması, görsel şölen oluşturdu. Daha sonra Manisa Belediyesi Şehzadeler Mehteri eşliğinde Ulupark’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları ve dernek başkanları ile birlikte kortej güzergâhı boyunca vatandaşları selamladı. Kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken Halk Oyunları Ekibi burada bir gösteri yaptı.
SERGİLERİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Kortej yürüyüşü ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından festivale katılan hemşeri derneklerinin kendi yörelerine ait ürünleri tanıttığı sergilerin açılışı yapıldı. Sergilerin açılış kurdelesini Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dernek başkanları ile birlikte kesti. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daha sonra hemşeri derneklerinin açtığı sergileri tek tek gezdi. Dernek yöneticileri Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e kendi yörelerine ait çeşitli hediyeler verirken, kendilerine bu imkânı sağladığı için teşekkür ettiler.
“DOĞDUĞUN YER DEĞİL DOYDUĞUN YER MEMLEKETİNDİR”
Sergilerin gezilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende festivale katılan derneklerin tanıtımı ve konuşmalar yapıldı. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Doğduğun Yer Değil, Doyduğun Yer Memleketindir” geleneğiyle büyüyen nesiller olduklarını ifade ederek, “Yıllarca gurbetçiler göndermiş, göç almış, göç vermiş bir milletiz. Göçlerin yoğun olduğu illerde hemşeri dernekleri kendi yörelerinin kültürel adet ve geleneklerini muhafaza etmeye çalışırken bu insanlarımızı, bulundukları kente adapte etme açısından da önemli bir göreve sahiptir. Kendi memleketlerinin kültürlerini Manisa’da sürdüren hemşeri derneklerimiz, şehrimizde kentlilik bilincinin oluşumuna katkı sağlamaktadır. Farklılıkları zenginlik olarak görüp anlamaya çalışmak her insanda olması gereken bir erdemdir” dedi.
“BİZ MANİSA SEVDALISIYIZ”
Manisa’da farklı gelenek ve göreneklere sahip vatandaşları bir araya getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Başkan Ergün, “Birbirimizi daha iyi tanımak, anlamak ve kaynaşmak düşüncesiyle, hiçbir siyasi endişe taşımadan, Hemşeri Dernekleri Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Manisa Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen Hemşeri Dernekleri Festivali’nde, kentimize diğer illerden göç eden ve kendini artık Manisalı olarak gören vatandaşlarımız, kültürlerini, yöresel yemeklerini, folklorunu, yaşayış tarzlarını ve illerini tanıtma şansı bulacaklar. Bir arada yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz kentimizde, birliğimizi pekiştirecek birçok etkinliğe Manisa Belediyesi olarak öncülük ettik.
Biz Manisa sevdalısıyız. Çeşitli vesilelerle Manisa’ya yerleşen vatandaşlarımızın da kentimizi sevdiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Ergün konuşmasının ardından festivale katılan derneklerin tek tek ismini okuyarak teşekkür etti.
“KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Hemşeri Dernekleri Festivali’nin düzenlenmesinde ve organize edilmesinde emeği geçen Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ise yaptığı konuşmada amaçlarının kültürler arası kardeşliği pekiştirmek olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen festivalin bu yıl ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Genç, “Bu festivaldeki etkinliklerimiz tabii ki bizim bir görselimiz olacaktır. Geçen yıl Manisa Belediyesi’nin büyük destekleriyle birincisini yaptık. Bu yıl aramıza yeni katılan derneklerimiz oldu. Tabii ki derneklerimizin bir araya gelmesi çok önemli. Bizler aracı olarak bu güzel projeyi sunduk, derneklerimiz de projemizi önemseyerek gerçekten büyük özveriyle ellerinden gelen katkıyı sundu. O yüzden bir araya gelen derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum” dedi.
“KAFKAS DANSLARI GECEYE RENK KATTI”
Konuşmaların ardından Manisa Kafkas Derneği’nin hazırladığı dans gösterileri yapıldı. Kafkas dansları ve müzikleriyle birlikte muhteşem bir gösteri sunan Kafkas Derneği, geceye katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından minik dansçılar Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Türk Bayrağı ve çiçek takdim etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.