(ÖZEL HABER) SİGORTA DENETİMİNDE SGK BİNASI İNŞAATINDA ÇALIŞANLARIN SİGORTASIZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu ekipleri, bir inşaatta yaptığı denetimde 3 yıl önce SGK binasını yapan işçilerin sigortasız olarak çalıştırıldığını belirledi.

24 Ekim 2013 Perşembe 00:00
(ÖZEL HABER) SİGORTA DENETİMİNDE SGK BİNASI İNŞAATINDA ÇALIŞANLARIN SİGORTASIZ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI






Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu ekipleri, bir inşaatta yaptığı denetimde 3 yıl önce SGK binasını yapan işçilerin sigortasız olarak çalıştırıldığını belirledi. İşçilerin SGK binasında sigortasız çalıştırılmasına şaşıran İl Müdürü Mahmut Kotan, ihaleyi alan firmayla ilgili geçmişe dönük inceleme başlatılacağını kaydetti.
Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu kayıt dışı istihdamı önlemek için 5 ayrı ekiple inşaatlarda sigortasız işçi kontrolüne çıktı. İl Müdürü Mahmut Kotan ekiplerle birlikte inşaatlara habersiz baskınlar düzenledi. İnşaatlarda çalışan işçilerin yeni hizmete giren mobil araçta sigortalarının olup olmadığı kontrol edildi. Soysal güvenlik ve iş güvenliği konusunda işçiler uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı.
İmam Hatip Lisesi inşaatında çalışan bir işçi 3 yıl önce çalıştığı Tekirdağ SGK binası inşaatında sigortasının ödenmediğini söyledi. 2010 yılında hizmete giren Tekirdağ SGK binasında bazı arkadaşlarının da sigortasız çalıştırıldığını belirten işçi, durumu İl Müdürü Kotan’a şikayet etti. SGK ekipleri yaptıkları araştırmada işçilerin sigortalarının ödenmediğini belirledi.
SGK Başkanlığı tarafından 81 ile mobil sorgulama araçları dağıtıldığı bilgisini veren İl Müdürü Mahmut Kotan, “Mobil aracımızla birlikte denetim elamanlarımız Tekirdağ’da çalışanların sosyal haklarının zamanında yerine getirilip getirilmediğini, ücretlerinin ödenip ödenmediğini kayıt dışılık noktasında suistimal olup olmadığını bizzat yerinde tespit ederek görecekler. Bu aracımızla anında çalışanların sosyal durumu kontrol ediliyor” dedi.
İşçinin iddiasıyla ilgili inceleme başlatacağını ifade eden Kotan, “Ülkemizde geçmiş yıllarda bir takım hatalı uygulamalar oldu. Bu bir gerçektir. Konuyla ilgili inceme başlatacağız. Dönemin müteahhidinin kaydını yapması, idarecinin ise çalışanın sosyal güvencesi olup olmadığını kontrol etmesi gerekirdi. Ben kesinlikle böyle bir duruma müsaade etmezdim” dedi.
Geçmişte sigortasız çalıştırılanların kedilerine başvurabileceklerini söyleyen Kotan, “Çalışanların çalıştığı kurum ve işletmelerle ilgili olarak idari yollara başvurmaları ve mahkemelerde çalıştıklarını tespit etmeleri her zaman mümkündür. Bu konuda ellerindeki bilgi ve belgelerle kurumumuza müracaat edebilirler. Varsa bir hak kaybı inceleme sonunda teslim edilmesi mümkündür” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.