POMAKLAR’IN BAŞKANINDAN FİKRET KAR’A TARİHİ MİNNET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, seçim çalışmaları kapsamında, İzmir Pomak Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
POMAKLAR’IN BAŞKANINDAN FİKRET KAR’A TARİHİ MİNNET






Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, seçim çalışmaları kapsamında, İzmir Pomak Kültür Derneği’ni ziyaret etti.
Dernek üyelerine çalışmaları hakkında bilgi veren Kar, dernek üyeleri ile projelerini ve hedeflerini paylaştı. Dernek Başkanı Arkeolog Ercan Çokbankir, ilk Seydiköy tarihi araştırmasını Kar ailesinin desteklediğini söyleyerek anılarını paylaştı.
Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday adayı Fikret Kar, İzmir Pomak Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Derneğin kurucu başkanı Ercan Çokbankir ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Kar, dernek üyelerine seçim çalışmaları ve hedeflerini anlattı.
KAR AİLESİ OLARAK TARİHİMİZİ YAŞATMAK GÖREVİMİZDİ
CHP Aday Adayı Kar; bugünkü Gaziemir, önceki adıyla Seydiköy’e nasıl geldiklerini; o günkü dayanışma kültürünü anlattı. Fikret Kar, “Hepimiz aynı topraklardan buraya geldik, birlikte yaşadık. Gaziemir’de çalıştık. Elbette ilçemizin hayatımızın geçtiği yerin tarihini yaşatmak görevimiz. Ama, ben kendim ve ailemin bu türlü desteklerini çok dile getirmem. Bu zaten görevimizdir” diye konuştu.
İYİ BİR EKİPLE YOLA ÇIKTIK
Hep birlikte iyi bir ekiple yola çıktıklarını, Gaziemir için, her kesimle, halkla, tüm derneklerle birlikte çalışacaklarını belirten Kar, “Kuruluşundan bu yana Atatürkçü, Cumhuriyetçi insanların kenti olan Gaziemir’in her zaman böyle kalacaktır. Çabamız, partimizi bu güçle yeniden yerel iktidarı içindir” dedi.
İzmir Pomak Kültür Derneği Başkanlığı görevini yapan aynı zamanda Seydiköy hakkında çok sayıda araştırması ve kitabı bulunan Arkeolog Ercan Çokbankir, Kar Ailesi ile dostluklarının çok uzun yıllara dayandığını belirtti.
Araştırma yaptığı yıllarda Kitabını hazırlarken kendisine en büyük desteğin Kar Ailesi tarafından yapıldığını belirten Çokbankir, “Kar Ailesini ve Fikret beyi çok iyi tanıyorum. Desteklerini hiçbir zaman unutmadım. Şimdi Balkan Dernekleri Federasyonu Platformu adı altında 15 kişilik bir ekiple yeni bir oluşumun içindeyiz. Bizde artık diğer hemşeri dernekleri gibi kendimizden birini destekleyeceğiz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.