REKTÖR AKAN, YEMEK FİYATLARINA AÇIKLIK GETİRDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ndeki (OMÜ) bazı öğrencilerin yemek fiyatlarından, yemekhanede oluşan uzun kuyruklar ve hijyenden dolayı sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptıkları eleştiriler üzerine konuşan OMÜ Rektörü Prof.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
REKTÖR AKAN, YEMEK FİYATLARINA AÇIKLIK GETİRDİ






Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ndeki (OMÜ) bazı öğrencilerin yemek fiyatlarından, yemekhanede oluşan uzun kuyruklar ve hijyenden dolayı sosyal paylaşım siteleri üzerinden yaptıkları eleştiriler üzerine konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, indirimi kabul edebileceklerini fakat o zaman da yemekteki kalitenin düşeceğini ve kuyrukların daha da uzayacağını söyledi.
OMÜ’lü bazı öğrencilerin sosyal paylaşım sitelerinde yaptığı yemek şikayetlerine değinen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Hepsinden birden şikayet ederlerse çözüm olmaz. Hijyen konusunda eğer bir şey varsa tekrar uyarırız. Belki Türkiye’de en sağlıklı yemek bizde çıkıyor. Fiyatında indirim isterlerse o zaman kuyruklar daha da uzar. Çünkü ben aynı yemeği 1,5 TL’ye çıkarabilmem için, şu anda 10 bin yemek çıkarıyorum ve 5 bine düşürürüm. Çünkü bana yemek 4,5 TL’ye mal oluyor. Ben bunu öğrenciye 2 TL’ye sunuyorum. Eğer bunda indirim yapıp 1,8 TL’ye indireceksem yemek sayısı düşer, bu kuyruklar daha da artar ve öğrencilerin yarısı yemek yiyemez” dedi.
Yapımı devem eden öğrenci merkezini bitirmeye çalıştıklarını belirten Akan, “Müteahhit işi uzattı. Öğrenci merkezini müteahhit bize eylül içinde teslim edecekti ama uzadı. Herhalde 1 - 2 ay içersinde teslim eder. Bu merkez faaliyete geçtiği zaman bu kuyruklar biter ve bin 500 kişilik yemekhane olacak. Onun dışında elimizdeki yemekhaneler bunlar. Örneğin 60 bin öğrencisi olan üniversitenin yemekhanesinin verdiği yemek sayısı günde 4 bin ila 5 bindir. Bizim burada merkezde 25 bin öğrenci var ve biz burada da 10 bin kişilik yemek çıkartıyoruz” diye konuştu.
Üniversitenin yemekhaneleri ve mutfakları sürekli denetlendiğinin altını çizen Akan, “Fiyat konusunda indirimi kabul edebiliriz ama o zaman çıkan yemek sayısı azalır, kalite düşer, kuyruklar artar ve öğrencilerin bir kısmı yemek yiyemez. Buna razılarsa yaparız. Ben rektörlüğe başladığım 2008 yılında öğrencilerden bin 500 kişi yemek yiyordu. Çünkü çok kötü yemek çıkıyordu ve yemiyorlardı. Kaliteden ödün vermek istemiyorlarsa, kuyruğun daha da artmasını istemiyorlarsa bu fiyata razı olacaklar. Ama ‘biz kaliteden ödün veririz, kuyruklara da razıyız, fiyat düşsün’ derlerse ona da varım. Ben ve rektör yardımcılarımız hatta hepimiz öğrencilerin yediği yemekten yiyoruz. Yani rektör, öğretim görevlisi, memur, öğrenci hepimiz aynı yemeği yiyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.