RUS MİLYARDERİN YATINI YANLIŞ BOYAYAN ŞİRKETE 100 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT DAVASI

Rus milyarder Andrey Melnichenko, 325 milyon dolar değerindeki yatını hatalı boyadıkları için Akzo Nobel isimli şirkete 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
RUS MİLYARDERİN YATINI YANLIŞ BOYAYAN ŞİRKETE 100 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT DAVASI






Rus milyarder Andrey Melnichenko, 325 milyon dolar değerindeki yatını hatalı boyadıkları için Akzo Nobel isimli şirkete 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
ABD’nin New Jersey kentinde bir mahkemede şirkete dava açan Melnichenko, tazminat olarak 100 milyon dolar talep ediyor. Melnichenko, boyama işini yapan şirketin “beceriksizliği” yüzünden yatını tekrar boyatmak zorunda kaldığını iddia ediyor. İstenen tazminat miktarına, yatın atıl kalacağı 18 ay boyunca Melnichenko’ya yeni bir yat tahsis edilmesi için gereken aylık 4 milyon dolar da dahil edildi.
Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, son kat boyama yapılırken, boyanın akmaya başladığı ve boya katmanlarının birbirinden ayrılarak yatın gövdesinde çizgiler ve sarkmalar oluşturduğu iddia edildi. Melnichenko ayrıca, boyanın istediği görünümde olmadığını öne sürdü.
41 yaşındaki Melnichenko, Rusya’nın 6. en zengin iş adamı. 1993 yılında Rusya’nın en büyük özel bankalarından MDM Bank’ın kurucuları arasında yer alarak iş hayatına atılan Melnichenko, sonraki yıllarda kömür ve kimyasal madde üretimine yöneldi. Yaklaşık 14 milyar dolarlık bir serveti bulunan Melnichenko, 2008 yılında satın aldığı yatına Sırp asıllı model eşi Aleksandra’nın ismine ithafen “A” adını vermişti. 120 metre uzunluğundaki yat, iç dekorasyonuyla da göz kamaştırıyor. Yatın içerisinde cam tavanlı bir disko, yüzme havuzu, sadece parmak izi tanıma sistemiyle girilebilen ve patlamalara dayanıklı camla korunan bir yatak odası, 40 bin dolarlık özel tasarım muslukları bulunuyor.
Melnichenko, yaptığı harcamalarla dikkat çekiyor. Rus milyarder, eşinin doğum günü partisinde şarkı söylemesi için ünlü şarkıcı Jennifer Lopez’e 1,6 milyon dolar ödemişti. Çift, ayrıca, İngiltere’nin Berkshire bölgesinde 40 milyon dolar değerinde bir malikanenin sahibi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.