€?saç ekiminde saçların yönü önemli”

Çorlu Özel Şifa Hastanesi Saç Ekim Koordinatörü Mustafa Kurt, saç ekiminde saçların yönünün çok önemli olduğunu söyledi.

23 Eylül 2013 Pazartesi 00:00
€?saç ekiminde saçların yönü önemli”






Çorlu Özel Şifa Hastanesi Saç Ekim Koordinatörü Mustafa Kurt, saç ekiminde saçların yönünün çok önemli olduğunu söyledi.
Ekilen saçların doğal olması için yönünün normal saçlarla aynı yönde olması gerektiğini ifade eden Kurt, “Buna ekim esnasında saçlarınızın yönüne bakılarak karar verilmelidir. Doktor tarafından açılan kanallara ekilen saçlar her yöne taranabilir, şekil verilebilir. Yine bunda doktorun tecrübesi, sabrı, bilgi ve becerisi önemlidir. Bu noktada da dikkat edilmesi gereken bu işin ekipçe yapılıyor olduğunun belirtilmesi değil, başından beri belirttiğimiz gibi doktor kontrolünde, doktor tarafından saç ekimi yapılıyor olmasıdır” dedi.
Kıvırcık şekilli saç köklerinde saç köklerinin alınmasında doktor zorlamasına rağmen sıklık, doğallık ve estetik sonuçların göreceli olarak daha başarılı olduğunu kaydeden Kurt, kıvırcık saç köklerinin ekim alanında daha geniş bir bölgede, daha yoğun ve daha natürel görünüm vereceğini söyledi. Beyaz saçlarda saç köklerinin ayırt edilmesinin daha çok çaba ve özel çalışma istediğini dile getiren Kurt, “Özellikle beyaz saçlara mikroskoplu loplar ile çalışmak gerekmektedir. Sonuçları çok doğaldır. Sarı renkli açık tonlu saçlarda, saç kökü ayıklanması daha kolaydır. Sonuçlar natüreldir. Koyu renkli saçlarda saç kökü ayrımı daha çok çaba ve özel çalışma ister. Kalın saçlarda özenli olunmalı, özensiz ve dikkatsiz saç ekimi yapılırsa saçlarınız sert çıkar. Özenli ve dikkatli ekimle son derece doğal ve dolgun saçlara kavuşabilirsiniz. Düz saçlar, saç kökü ayıklanması kolay saçtır. Saç ekimi ve saç kökü alımı seri yapılır ve doğal sonuçlar verir” diyerek ekilen saç köklerine verilen doğru yönün önemi ve hangi tür saçlarda nasıl etkiler olacağı konusunda bilgi verdi.
FUE saç ekiminde hastaların acı çekmediğini belirten Kurt, Fue saç ekimi sonrası saç ekimi yapılan alanda koyu siyah kırmızımsı kabuklanmalar görüldüğünü, saçların günde sabah akşam 2 kez yıkanarak bu durumun önlenebileceğini sözlerine ekledi. 7-10 gün içinde kabuklar tamamen döküldüğünü kaydeden Kurt, “İşlemden 15 gün sonra hastanın saç ekimi yaptığı kimse tarafından anlaşılmaz. Saç ekiminden sonra 15 günle 3 ay arası ekilen saçlar dökülmeye başlar. Daha sonra 3 ay kadar görünümünde bir değişiklik olmaz. Yeni saçlar 6 ay civarında çıkmaya başlar. Daha sonra saçların tamamının çıkması 9-12 ayı bulmaktadır. Sonuç olarak da her yöne tarayabildikleri, kimse tarafından ekim olduğu anlaşılmayan saçlara kavuşmaktadırlar” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.