SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI MEMİŞ: “ARAŞTIRMACILAR TORBA YASADA MAĞDURİYETLERİNE ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 2 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan 663 sayılı KHK ile araştırmacı olan idarecilerin hak kaybının önlenmesi için torba yasada gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI MEMİŞ: “ARAŞTIRMACILAR TORBA YASADA MAĞDURİYETLERİNE ÇÖZÜM BEKLİYOR”






Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 2 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan 663 sayılı KHK ile araştırmacı olan idarecilerin hak kaybının önlenmesi için torba yasada gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.
2011 yılında araştırmacı kadrosuna geçen il sağlık müdür yardımcısı ve müdür yardımcılarının maaş ve ek ödeme mahsuplaşmasında 2011 yılı için belirlenen ek ödeme oranları esas alınmıştı. Kamu hastane birliklerinin kurulmasıyla birlikte araştırmacı kadrosuna atananlarda ise 666 sayılı KHK ile artan ve 15.01.2012 tarihinden sonra uygulanan ek ödeme oranları esas alınmıştı. Bu nedenle 2011’de araştırmacı kadrosuna geçenler ile 2012’de araştırmacı kadrosuna geçenlerin mahsuplaşmaya esas ek ödemeleri farklı hesaplanmıştı.
Araştırmacı kadrosuna geçen personel için mahsuplaşmaya esas gelirleri belirlenirken, personelin aldıkları döner sermayeleri yerine ek ödeme oranları esas alındığından araştırmacıların ciddi maddi kayıplar yaşadıklarını belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, araştırmacı kadrosuna atananların ek göstergelerinin 2 bin 200’e, özel hizmet tazminatlarının ise 60’a düştüğünü belirterek, bu durumun maaşta en az 700 TL kayba sebebiyet verdiğini söyledi. Araştırmacı kadrosuna atanan kamu görevlilerinin hem kariyer anlamında bir düşüş yaşadığını hem de mali açıdan aylık ve yıllık gelirlerinde yüzde 50’ye kadar bir azalma olduğunu belirten Memiş, araştırmacı unvanlı kadrolara atanan personelin bu kadroya atanmadan önce yararlandığı ek gösterge, özel hizmet tazminatı, ek ödeme ve benzeri maaş, unsur ve kalemlerinden araştırmacı kadrosuna atandığında da yararlanmaları gerektiğini ifade etti. Memiş, araştırmacıların mağduriyetlerinin çözümü için İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını ve mahkemenin olumsuz karar verdiğini söyleyerek, davanın karar düzeltme istemiyle Danıştay’da bulunduğunu kaydetti. Konuyu gerek kurum idari kurul toplantısında, gerekse toplu sözleşme masasında gündeme getirdiklerini ve Sağlık-Sen eski Genel Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar aracılığıyla bir dosya halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Mayıs ayında ilettiklerini belirten Memiş, araştırmacı unvanlı kadrolara atananların atamalardan önce sahip oldukları mali ve sosyal haklardan aynen yararlanmaya devam etmelerinin önemli olduğunu söyledi. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için TBMM’den çıkacak yasada gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Memiş, başta Başbakan olmak üzere ilgili bakanlardan gerekli düzenlemeleri yapmalarını beklediklerini ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.