SANATÇI SELMA SONAT’IN KİRPİ DOSTU “ÜRKEK” MAHALLENİN MASKOTU OLDU

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde yaşayan sanatçı Selma Sonat’ın Sanat Galerisi Kalimerhaba Derneği’nin bulunduğu sokağın yeni üyesi kirpi “Ürkek” mahallede herkesin ilgi odağı oldu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SANATÇI SELMA SONAT’IN  KİRPİ DOSTU “ÜRKEK” MAHALLENİN MASKOTU OLDU






Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde yaşayan sanatçı Selma Sonat’ın Sanat Galerisi Kalimerhaba Derneği’nin bulunduğu sokağın yeni üyesi kirpi “Ürkek” mahallede herkesin ilgi odağı oldu.
Sokağın maskotu haline gelen ürkek, her gece sanat sokağını ziyaret ederek hem karnını doyuruyor hem de insanlarla dostluk kurmanın keyfini çıkarıyor.
Marmaris’te yaşamını sürdüren Tiyatro , sinema ve dizi oyuncusu Selma Sonat, Marmaris’te bir çok sanat etkinliğinde aktif rol üstlenirken hayvanlarla olan dostluğuyla da biliniyor. Sonat’ın sanatsal etkinliklerini sergilediği Kalimerhaba Derneği’nin bulunduğu sokağın bugünlerde geceleri yeni bir ziyaretçisi var. Genelde geceleri ortaya çıkan bir hayvan olarak bilinen Kirpi, derneğin bahçesine gelerek beslenirken , Selma Sonat ve eşi Umur Özlüer tarafından fark edilip mahallenin yeni üyeleri arasına kabul edildi. Her gece ziyaretini aksatmayan kirpiye “Ürkek” ismini veren sanatçı Selma Sonat, 4 Ekim Hayvan Hakları günü nedeniyle yaptığı açıklamada,” Bu gezegeni birlikte paylaştığımız, her türlü ihtiyacımız için kullandığımız,sütünden,yününden,postundan,derisinden,boynuzundan faydalandığımız,bazılarımızın spor ve doğa sevgisi adına zevk için öldürdüğümüz ağzı var dili yok, sevimli yaratıkların da haklarının olduğunu hatırlamamız için icat edilmiş anlamlı bir gün. Hayvanların da haklarına kayıtsız kalmadığımız zaman gelişebileceğini idrak edebilmemiz için hepimize bir kere düşünme fırsatı vermesi ümit edilen bir gün.Hiç büyümeyen çocuklar gibidir hayvanlar, ilgi ve şefkatimize muhtaçtırlar. onları sevelim, koruyalım” ifadesini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.